Wesley Sneijder: ‘Dat is toch niet het Ajax-DNA? Daar zit een Ajacied toch niet op te wachten'

13 augustus 2024, 07:46   Bijgewerkt: 13 augustus 2024, 08:16
Foto: © De Oranjezomer

Wesley Sneijder ziet Ajax-trainer Francesco Farioli goede dingen doen in Amsterdam, maar vermaakt zich niet met het voetbal van de Italiaanse oefenmeester. Het spel van de Amsterdammers is in de eerste weken onder de Italiaan degelijk en stabiel, maar weinig attractief.

Dat Ajax nu vaker de nul houdt, is niet direct iets wat Sneijder enthousiasmeert. Bij het programma Rondo op Ziggo Sport laat de oud-middenvelder zich voor het eerst uit over het nieuwe Ajax onder leiding van Farioli: “Dat zit toch niet in het Ajax-DNA? Daar zit je als Ajacied toch niet op te wachten, op clean sheets? Dat we nu 1-0, 1-0, 1-0 winnen. Nee, want iedereen wil zien dat Ajax mooi voetbal speelt, goals maakt en aanvalt. Dat is nu minder. Maar in het voetbal gaat het wel om het resultaat'”, zegt Sneijder, die Farioli de resultaten wel ziet boeken.

LEES OOK: Wesley Sneijder heeft groot nieuws over zijn toekomst

Artikel gaat verder onder video

Farioli heeft wel stappen gezet, want als je ziet hoe ze met name verdedigend staan. In de omschakeling staan ze nu wel allemaal goed. En in de afgelopen drie seizoenen was iedereen steeds weg”, weet Sneijder nog te herinneren. Er klopte toen niks meer van.'' Dat Farioli dat er in geslepen heeft in slechts een paar weken tijd, is een compliment aan het adres van de Italiaan.

LEES OOK: Wesley Sneijder schiet idee van Ruud Gullit over Sifan Hassan meteen af

Sneijder is niet de enige die ondanks de goede resultaten van Ajax kritisch blijft, want ook Marco van Basten is tot nog toe niet onder de indruk van de Amsterdammers: ''Ik vind nog steeds dat Ajax gewoon een middelmatige selectie heeft. Er is heel moeilijk iets van te maken”, denkt de oud-Ajacied.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Al die tegengoals was dat dan wel Ajax dna Wes ?

Kramer
Link gekopieerd!
    36
    + 1
avatar

Als Ajacied, langer dan jou Wesley, zit ik hier wel op te wachten. Mensen die de bende van hun voorgangers opruimen en hun stinkende best doen om er veel van te maken. Terwijl jij met je dikke pens over alles en iedereen voor een camera zit te klagen.

Goku
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Wat wil je dan, verder gaan hoe het ging? Deze trainer zet eerst de verdediging neer en van daaruit voetballen, anders mis je straks weer de boot. Ook een feit, ondanks het geslijm van de trainer, blijft het een Italiaan

Nobody
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Precies, 32 keer 1-0 winnen en je bent kampioen. Alsof iemand dan klaagt...

Ajeto!
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Met 32 keer 1-0 gaat geen enkele club kampioen worden. Dat is 16x winst en 16x verlies

Copa
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Snijder maakt dezelfde fout als de knullen van de Telegraaf Wij hebben in Nederland geen topspelers meer lopen. Zodra ze dat zijn of neigen daartoe dan worden ze door door een buitenlandse club gekocht. Bovendien zijn de verschillen tussen de clubs (en zeker waar Ajax nu staat) veel kleiner geworden. dan kan je wel blijven vasthouden aan vroeger. Maar dat getuigt van domheid

Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Altyd dat geleuter van die 2,dan kijken ze toch niet,ik denk dat elke ajax supporter blij is dat we nu eens niet 3of4goalen om die oren krygen,we moeten eerst achter beginnen en dan gaan we weer meer op de aanval,geef die farioli eens de tyd,man oman net paar weken bezig ,zeikers

Flamingo
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

De analisten vergeten even dat Ajax van ver komt. De nieuwe trainer van Ajax doet het tot nu toe goed. Je zit in het begin van het seizoen, automatismen moeten er in slijpen. Dat is niet alleen bij Ajax zo, maar bij elke club. Daarbij komt dat de transferperiode nog een aantal weken is, dus voor elke club onzekerheden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen