Slot-ball in volle glorie: Sevilla helemaal overhoop gespeeld

11 augustus 2024, 14:57

Liverpool speelt zondag een oefenduel tegen Sevilla met de beoogde basisopstelling. Na de eerste helft staat het al 3-0 voor de nieuwe club van Arne Slot, bij vlagen wordt de Spaanse tegenstander weggespeeld.

Slot heeft voor dit duel plekken ingeruimd voor Nederlanders Ryan Gravenberch en Virgil van Dijk. Cody Gakpo zit nog niet bij de selectie. Liverpool speelt met een sterke opstelling, met onder andere basisplaatsen van Mohamed Salah, Trent Alexander-Arnold, Diogo Jota en Luis Diaz.

Vooral die laatste twee lieten zich zien tijdens de eerste helft van het oefenduel tegen Sevilla. Na een halfuur spelen volleerde Jota een voorzet van Alexander-Arnold prachtig binnen, waarna de Portugees negen minuten later de kans schonk aan Luis Diaz om raak te schieten. Vlak voor rust ontstond misschien wel de mooiste aanval van de middag, die begin bij keeper Alisson Becker. Een lange bal eindigde via Jota en Salah vliegensvlug bij Dominik Szoboszlai die vrij op het doel van Sevilla afkon. De Hongaar legde breed, waardoor Diaz zijn tweede doelpunt kon maken.