Slecht nieuws voor Ajax: Panathinaikos kan weer beschikken over topscorer en belangrijke buitenspeler

7 augustus 2024, 20:29
Foto: © Imago

Ajax neemt het aankomende donderdag in de derde voorronde van de Europa League op tegen Panathinaikos, dat op het goede moment weer kan beschikken over enkele belangrijke krachten.

Fotis Ioannidis na een blessure traint weer volop mee met de Griekse ploeg en kan tijdens dit belangrijke duel weer zijn rentree maken. Vorig seizoen maakte de spits 23 doelpunten in alle competities. De coach van de ploeg, Diego Alonso, laat op de voorafgaande persconferentie weten blij te zijn met dat nieuws. "Hij is al twee weken met de selectie aan het trainen en elke keer gaat het beter met hem. Hij komt terug van een blessure, maar is wel beschikbaar voor de wedstrijd van donderdag. Het is mooi dat we over hem kunnen beschikken, hij is een belangrijk wapen."

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Owen Wijndal richt zich met duidelijke boodschap tot Cristian Willaert

Het lijkt er ook op dat Braziliaan Tetê tijdens de duels met Ajax zijn talenten tentoon kan stellen. In de vorige voorronde kon hij met Panthinaikos maar dertig minuten meespelen, nu lijkt hij weer optimale fitheid te benaderen. De 24-jarige Tetê kwam eerder al uit voor Olympique Lyon, Leicester City en vorig seizoen Galatasaray.

Ajax speelt donderdagavond de heenwedstrijd van het tweeluik, die om 20:00 begint. De Amsterdammers moeten eerst naar Athene en spelen het returnduel in eigen huis. Die staat een week later op het programma. Ajax heeft donderdag geen beschikking over Steven Bergwijn, maar wel over Brian Brobbey. De linksbuiten heeft door een blessure nog wat meer tijd nodig.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Jordan Henderson woest op ploeggenoot: 'Hij ging echt tekeer'

Jordan Henderson uitte in de slotfase van de wedstrijd tussen FK Vojvodina en Ajax (1-3) zijn onvrede richting een ploeggenoot.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Traoré opstellen, De Dikke 200 kilo wegende Brobby is goed, heeft goede aanname maar geen afmaker, is snel maar geen rendement. Brobbey is geen spits die je prijzen brengt, Verkoop Brobbey voor 10-20 miljoen. Met Traoré heb je een betere spits en Rijkhoff die wel doelzeker is er achter.

Kramer
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Brobbey gewoon in de spits, geen rare fratsen. Traore op rechts en lekker laten rennen. Moet er niet aan denken om weer 2 wedstrijden tegen Alpom, Rasmussen, Forbs of Godts aan te moeten kijken.

CG
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Zelf vindt ik dat Ajax het moet redden. Het Griekse voetbal acht ik zeker minder dan het Nederlandse voetbal !!!

Hurricane.
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Moet geen probleem zijn voor het grote Ajax.

Copa
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

De uitslag kan van grote waarde zijn voor de beslissingen die de beleidsbepalers en hun controleurs moeten nemen de komende tijd

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen