Justin Bijlow houdt het niet droog na laatste fluitsignaal bij Sparta - Feyenoord

25 augustus 2024, 16:45   Bijgewerkt: 25 augustus 2024, 16:53
Foto: © ESPN

Feyenoord-doelman Justin Bijlow heeft na afloop van het uitduel met Sparta Rotterdam alvast afscheid genomen van de meegereisde supporters naar Het Kasteel. De goalie staat op het punt zich te verbinden aan Southampton, nadat hij in Rotterdam-Zuid zijn basisplaats was kwijtgeraakt aan Timon Wellenreuther en op het tweede plan was beland. Bijlow kwam tegen Sparta daarom niet in actie, maar stond desondanks in het middelpunt van de belangstelling.

Bijlow is een kind van de club. De doelman maakte in de zomer van 2006 de overstap van SC Feyenoord naar de jeugdopleiding van de Rotterdamse topclub. In 2016 sloot hij definitief aan bij de hoofdmacht. Bijlow keepte in totaal 143 wedstrijden voor Feyenoord en werd in 2017 en 2023 landskampioen met ‘zijn’ club. De afgelopen jaren stond hij helaas regelmatig langdurig aan de kant met een blessure. Tweede doelman Wellenreuther maakte gedurende de afwezigheid van Bijlow een goede indruk.

Artikel gaat verder onder video

Het was in de aanloop naar de start van het nieuwe seizoen daarom de vraag of Bijlow óf Wellenreuther eerste doelman zou worden. Bijlow behoorde weliswaar tot de selectie van het Nederlands elftal voor het Europees Kampioenschap in Duitsland, maar kreeg eenmaal terug bij zijn club vlak voor de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV te horen dat hij zijn basisplaats was kwijtgeraakt aan Wellenreuther. De Duitser stond in de eerste vier officiële wedstrijden van dit seizoen onder de lat. Brian Priske heeft zijn keuze definitief gemaakt en Bijlow kiest eieren voor zijn geld: hij stapt zondagavond op het vliegtuig naar Southampton om zijn overstap naar de Premier League-club in orde te maken.

LEES OOK: Feyenoord-fans nemen op eigen wijze afscheid van Justin Bijlow

De doelman nam na afloop van het duel met Sparta dus alvast afscheid van het Feyenoord-publiek. De meegereisde supporters uit Rotterdam-Zuid zongen Bijlow luidkeels toe en haalden een spandoek tevoorschijn met de tekst: clubicoon & vriend voor het leven. Bijlow hield het niet droog. Karim El Ahmadi, die bij Feyenoord ploeggenoot was van Bijlow, sprak mooie woorden over de sluitpost. “Een goede keeper. Hij was altijd als eerste op de club. Hij was altijd met zijn lichaam bezig. Werkte altijd hard, of hij nou derde of tweede keeper was. Hij was op jonge leeftijd al echt een voorbeeldprof toen hij bij ons bij de selectie kwam. Het talent van Bijlow kent iedereen. Het enige waar iedereen nu nog over praat is dat hij wat blessures had, maar het keepen en meevoetballen waar hij heel sterk in is geworden… Ja, het totaalplaatje”, zo klonk het op ESPN.

LEES OOK: Nick Olij reageert op geruchten over eventuele Feyenoord-transfer

Klik op de tekst van de tweet (niet op het screenshot) om de video te bekijken via X.

© ESPN
It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

De beste keeper. Toch mooi om te zien al die toppers nu in de Premier League. Slot, Wieffer, Bijlow ze zullen gaan smullen daar in Engeland.

kib*
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

De beelden doen pijn. Jammer dat het zo moet, Wellenreuter is geen garantie voor verbetering met al weer zo'n gevaarlijke sprong in de lucht.

Copa
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Wellenreuter is een goede keeper. Toen hij wegging zag je wat er gebeurde met Willem 2 Dat hij zo goed keepte kwam denk ik ook omdat hij wist dat hij Bijlow moest vervangen Nu Bijlow er niet meer is ben ik benieuwd of hij nog zo goed gaat keepen. Voor Bijlow is het natuurlijk heel mooi. Zodra een buitenlandse club komt MOET je ja zeggen. Volgend jaar komen ze misschien niet meer En vanaf nu zal iedereen zien dat hij de beste is. Wat ver speelt ontwikkeld zich beter en wordt meer gewaardeerd. Bijlow ik wens je veel succes (behalve als je ooit tegen Ajax moet keepen)

boyke
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Tegen Willem ii had hij de blunder waardoor ze gelijk speelde So goed als ze hem de hemel in prijzen is hij niet. Daar gaat Feyenoord spijt van krijgen zelf Olij is beter.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Veel succes Bijlow, laat het beste van je zelf zien in de PL en wordt eerste keeper bij Oranje.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen