Scheidsrechter Jagiellonia – Ajax neemt bizarre besluiten en wordt niet gecorrigeerd door VAR

22 augustus 2024, 22:36   Bijgewerkt: 22 augustus 2024, 22:41

De arbitrage bij Jagiellonia BialystokAjax (1-4) nam donderdagavond de nodige opvallende beslissingen. Een daarvan was een dubieuze penalty voor Ajax, die niet werd teruggedraaid door de videoscheidsrechter.

In de 77ste minuut leek Anton Gaaei zichzelf ten val te brengen, maar scheidsrechter Rade Obrenovic meende een overtreding van Darko Churlinov te zien. Als daar al sprake van was, dan was het contactmoment buiten het strafschopgebied. Videoscheidsrechter Matej Jug greep evenwel niet in. Mika Godts kon via de penalty de 1-5 maken, maar zijn zwak ingeschoten penalty werd gekeerd door keeper Slawomir Abramowicz.

Arbiter Obrenovic gaf Ajax eerder in de wedstrijd ook al een penalty – daar was meer aanleiding voor – en baarde opzien met ogenschijnlijk onterechte gele kaarten voor Kenneth Taylor en Jorrel Hato in het begin van de tweede helft. Taylor raakte zijn tegenstander niet, terwijl Hato bestraft werd voor een tackle op de bal. Verder liet de arbitrage na om Jagiellonia in de eerste helft een penalty te geven, na een overtreding van Josip Sutalo.