Ronald de Boer: 'Wat ik hoor in de wandelgangen over Francesco Farioli...'

19 augustus 2024, 21:21
Foto: © Ziggo Sport

Ronald de Boer hoort dat achter de schermen bij Ajax veel tevredenheid heerst over de werkwijze van Francesco Farioli. Trainers op sportcomplex De Toekomst zijn onder de indruk van Farioli, zo heeft De Boer vernomen.

De Boer, zelf werkzaam als individueel trainer bij de Onder 19 van Ajax, vertelt bij Rondo wat hij hoort over Farioli. “Wat ik hoor in de wandelgangen, is dat hij gewoon een heel duidelijke visie heeft over wat je moet kunnen qua fysiek. De intensiteit op trainingen is echt omhooggegaan, dat hoor je. Er wordt meer geëist.”

Artikel gaat verder onder video

“Ik hoor ook van sommige trainers die ik hoog heb zitten, en met wie ik in de jeugd heb gewerkt, dat ze onder de indruk zijn van Farioli en zijn werkwijze. Het is echt een frisse wind, maar hij is ook empathisch”, zo citeert De Boer de trainers met wie hij sprak. “Ze zijn zeer tevreden, dus je moet hem een kans geven.”

LEES OOK: Compleet onbegrip over keuzes Ajax en Farioli: 'Alles waar Cruijff voor staat, wordt verkwanseld'

Toch weet De Boer dat alles staat of valt met resultaten. “Of het gaat werken, moeten we nog zien. Bij Ajax moet je winnen en dit was een klap. Van NAC Breda mag je niet verliezen. Zeker niet omdat ze net gepromoveerd zijn. Vroeger was een avondje NAC nog lastig.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ronald de Boer maakt Brian Brobbey belachelijk na missen van twee (!) penalty's

Ajax stootte door naar de play-offronde van de Europa League, maar het is de vraag of Brian Brobbey een goed gevoel overhoudt aan de avond.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Zadkine
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Voorlopig nog ff kontje dekken.

Sticks
Link gekopieerd!
    34
    + 1
avatar

Farioli is een "upcoming" trainer die nog in de beginfase zit. Hij heeft vooral tijd en inderdaad overwinningen nodig. Hopelijk gaat dat gebeuren. Ik heb een aantal interviews met hem bekeken en ben van mening dat hij best een aannemelijk verhaal (visie / reacties) heeft. Maar uiteraard maakt zo'n man ook fouten.

GJAM
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Hopelijk zal de man de tijd gaan krijgen. Zit hij echter niet bij een verkeerde club? Voor een beginnende cq enigszins gevorderde trainer zou het fijn zijn bij een club te zitten waar je eigenlijk je moet handhaven in de competitie en verder best wat fouten mag maken. Bijvoorbeeld Heerenveen met RvP. Echter bij de beursgenoteerde onderneming Ajax NV heeft het niet behalen van CL enorme impact op begroting, resultaten, dividenden etc. en moeten bij het niet halen van CL diverse bestuurders "aan de beademing". Wellicht (we zullen het nooit weten), had een langer verblijf bij Nice of nog een tussenstap beter geweest om op een later, meer ervaring, tijdstip bij Ajax in te stappen??

Sticks
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Dat is koffiedik kijken. Ik kan daar niet zoveel mee. Had ie dit? Had ie zus? Sja....

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Sticks of hoe je jezelf de volgende week ook gaat noemen. Wederom llul je hoop wat echt nergens op gebaseerd is . Van de leiding tot aan de spelers het is een grote bende . Wordt toch wakker joh . Dit is zomer nr 3 met ajacieden met hoop op niks. Deze coach is onervaren en dat fitte spelers verhaal wat een gelul. Kijk om je heen waar spelers die op het ek of america cup hebben gespeeld gewoon spelen ,meer minuten dan ajacieden . Die er fit uit zien ,en hele wedstrijden spelen Kijk naar bergwijn en brobbey hoe dik die zijn . En dat is gewoon een feit . Verder veel balbezit maar iets creeren ho maar . Het is gewoon verdedigen door rond te spelen en hopen dat de tegenstander erin trapt. Wat een visie !!!

Sticks
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ik ben echt totaal niet geinteresseerd in je "bijdrage". Dus sla mij in het vervolg gerust over. Je interesseert me serieus he - le - maal niets.

Foeks
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ik vind dit echt erg. Wij worden weer het lachertje van de eredivisie. Elke keer 7a8 wissels slechte spelers en Ajax voetbal is weg. Waar blijft het bestuur en van Gaal en Blind. Doe hier wat aan want dit gaat echt niks worden met deze trainer. We moeten een ervaren trainer met Ajax genen en voetbal en niet deze Harrie Potter. Laat mij en de andere supporters weer tevreden zijn over Ajax a.u.b.

Kolie
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Wat een domme reactie. Loopt 10 jaar achter

Dug out
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Om de “luie” spelers aan de praat te krijgen moet je soms mindere goden opstellen om een signaal af te geven. Uiteindelijk wordt Ajax er beter van. De mindere spelers willen hierdoor nog beter spelen en de luie spelers willen uiteindelijk zich meer inzetten en opwaartse beweging.

Goku
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Wij van WC eend.....

Tjon,I
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ajax mag niet van NAC verliezen .punt uit .Een trainer die met Ajax van NAC verliest heeft het niet goed gedaan .Van der Sar is verantwoordelijk voor de teloorgang bij Ajax . Hij weigerde Ex Ajaxieden die veel voor de club hadden betekend en ook als trainer goed hadden gepresteerd tot trainer of technisch directeur te benoemen .Reiziger was kampioen geworden met jong Ajax. Kluivert met Jong Twente .Heel veel ervaring bij Barca en PSG. Boogarde deed het prima als trainer van de verdedigers. Toch schoof hij Heitinga naar voren die nog nooit iets had gepresteerd en tijdens de WK in Zuid Afrika een domme overtreding beging op Iniesta waardoor NL met 10 man verder moest . Ajax wordt nu gestraft voor Racistisch beleid .

Goku
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Je bent Seedorf vergeten, heb je een kwartet van gekeurde speler. 3 van de vier hebben net zoveel ervaring als Farioli en komt niet aan, als voetballer want er zijn genoeg goede voetballers aan te wijzen die als trainer zijn gefaald.

Kramer
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Redactie, stop eens met het verwijderen van reacties.

Goku
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Kramer, boze woorden gebruikt? Gebeurt mij ook vaak

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ik gebruik nooit boze woorden, maar als ik een reactie plaats die FcUpdate niet welgevallig is, wordt die ook verwijderd.

Kramer
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Hehe, nou dat nog niet eens.. gewoon een net bericht waarbij ik zeg dat mijn mede Ajacied beter voor een andere club kan zijn. 😅 Maar blijkbaar mag het niet, daar zijn ze wel snel in. Racisten verwijderen doen ze maanden over.

Gewoon Hans
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Ja Ajax mag nooit verliezen van een club als NAC, maar ook niet van Feijenoord en PSV.. Ajax wordt weer Ajax. Na 1 verlies partij gaan de Ajax haters weer los, aangevoerd door Vakantijn Driessen, zijn Voetbsl Inside staf en de betweters van ESPN.. Heren hebben het altijd over de Cruijff filosofie 🧐maar heren dat was 40 jaar geleden,. Is overigens wel een vorm van ouder worden wat er bij jullie wordt herkent het in het verleden blijven hangen, niet kunnen omgaan met veranderingen ( omdat ze dat niet begrijpen ) waarschijnlijk hebben ze allemaal thuis nog een type machine en is een computer/laptop een onding .. heren analisten en haters een seizoen duurt tot eind mei en dan worden de prijzen verdeeld.. niet nu, niet morgen maar aan het eind bij de finish .. we weten het inmiddels we van jullie dat Ajax niks gaat worden.. gelukkig geeft het jullie genoeg gesprekstof en is het eigenlijk een schande dat jullie het alleen maar over Ajax, terwijl er zoveel clubs zijn die vele malen beter zijn in jullie ogen. Cruijff draait zich om in zijn graf als hij leest en luistert naar wat jullie allemaal uitkramen.

Sticks
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Uitstekende reactie.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

De enige manier voor ajax om er iets van te maken is gewoin de rotte appels eruit gooien . Begin is met berghuis,bergwijn,brobbey ,zal een stuk schelen .

Mijnmening.
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Dat zeggen ze bijna altijd. Maar als de resultaten uitblijven is het toch exit.

Blackie
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

gewoon Hans je hebt helemaal gelijk, altijd maar dat negatieve gezeik van de heren betweters en de heren analisten over Ajax, maar wat er allemaal bij andere clubs gebeurd daar lees je bijna nets over, en geloof me ook daar kunnen de heren over los gaan, maarja gezeik over Ajax heeft de overhand en dat zal altijd wel zo blijven vrees ik.

Goku
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Buiten de top 3 lees je hier bijna geen nieuws over andere clubs, helaas

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Klopt, iemand anders dan Goku, is inderdaad jammer.

Gewoon Hans
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Nou Ajax is geen top 3 meer lees ik vaak, maar ze schrijven er alleen maar over … Ajax is en blijft commercieel op zowel negatief als positief gebied nummer 1 in Nederland, daar staan ze nog altijd bovenaan

ERIMIR
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Net wat de Boer zegt, je moet Farioli een kans geven. Over een aantal wedstrijden weten we of de verlieswedstrijd tegen NAC een incident was of dat dit Ajax structureel aan kwaliteit ontbreekt. Ben wel van mening dat Ajax zo langzamerhand naar een basisteam toe moet.

Goku
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ligt ook niet geheel aan de trainer, maar aan die selectie die bijna tot geen kwaliteit, mentaliteit en karakter herbergt. Het enige wat je hem eventueel kan verwijten is het spelersbeleid per wedstrijd. Het spel van Ajax is niet beter geworden sinds afgelopen seizoen, ja je hebt 4 van de 6 wedstrijden gewonnen. Dat was met slecht voetbal en nipte overwinnen. Wordt waarschijnlijk weer een wisselend seizoen voor Ajax

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Eens, als alle Ajaxspelers gelijkwaardig van kwaliteit zouden zijn, zou de filosofie van Farioli wellicht kloppen. Maar helaas is dat niet zo. Je moet dus gewoon de sterkst beschikbare groep opstellen. Ik herinner ook nog even aan coach Schmidt die bij PSV ook een beleid had van vaak met een andere basis starten op basis van fitheid. Hij werd afgebrand door supporters en media.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Grotendeels met je eens Goku, maar je weet hoe dat gaat. Als het niet goed gaat met de club wordt de trainer de laan uitgestuurd en niet de selectie.

AJAX72
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Hy moet spelers harder aan pakken

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen