Ron Jans speculeert over vertrek bij FC Utrecht: 'Iets in mij roept ook...'

31 augustus 2024, 12:26
Foto: © Imago

Ron Jans sluit niet uit dat hij aan zijn laatste seizoen als trainer van FC Utrecht bezig is. De meest ervaren trainer in de Eredivisie beschikt over een aflopend contract, in gesprek met De Telegraaf houdt de 65-jarige oefenmeester alle opties open.

In september 2023 werd Jans aangesteld in de Domstad, waar hij de opvolger werd van Michael Silberbauer die na een teleurstellende start van het seizoen aan de kant werd geschoven. Onder de oud-trainer van onder meer FC Groningen en FC Twente werd al snel de weg naar boven ingeslagen. Utrecht eindigde uiteindelijk als zevende, drong door tot de finale van de play-offs om Europees voetbal, maar moest daarin zijn meerdere erkennen in Go Ahead Eagles. "Het was sportief heel teleurstellend", zegt Jans terugblikkend. "Zonder die rode kaart zouden we Europa in zijn gegaan", doelt de trainer op het wegzenden van Oscar Fraulo. Daarnaast betreurt hij de rellen die daarna in én buiten Stadion Galgenwaard uitbraken: "Voetbal is zo’n mooie sport en heeft mij zoveel gegeven en dit is zo schadelijk. Dit kunnen we toch niet toestaan."

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Woedende Ron Jans zorgt voor zeldzaamheid in Breda: 'Ik heb dit nog nooit gezien'

Jans heeft naar eigen zeggen nog geen knoop doorgehakt over zijn toekomst in Utrecht. De trainer hinkt wat dat betreft op twee gedachten. "Ik heb het geweldig naar mijn zin. Maar iets in mij roept ook ’Je hebt meer tijd voor jezelf en voor je naasten nodig’. Je moet zo vaak nee zeggen tegen kinderen, kleinkinderen, vrienden, noem maar op. Nog een jaar erbij is zeker een optie. Maar ik zie mezelf dit nog hooguit twee à drie jaar doen en niet langer. En het kan ook zijn dat ik na dit seizoen er al anders over denk", aldus Jans.

"Ik heb daar een geweldige tijd gehad"

Morgen (zondag) neemt Jans het met zijn ploeg in eigen stadion op tegen zijn vorige werkgever, FC Twente. "Ik heb daar een geweldige tijd gehad. Het is voor mij nog steeds een heel speciale wedstrijd", zegt Jans. In zijn drie seizoenen eindigden de Tukkers achtereenvolgens als tiende, vierde en vijfde in de Eredivisie. Onder zijn opvolger Joseph Oosting werd Twente afgelopen seizoen zelfs derde. Jans hoopt met zijn huidige club het gat naar de subtop te kunnen dichten: "Ik hoop dat we dit jaar een echte concurrent gaan zijn van FC Twente. Ik vind dat FC Twente, AZ en FC Utrecht achter de topdrie de plaatsen vier, vijf en zes moeten innemen." Daartoe moet er echter nog wel wat gebeuren, beseft de trainer: "Op dit moment zit FC Utrecht nog wel onder die twee, maar daar moeten we ons wel op richten."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Nederlandse pers oordeelt hard over FC Twente na CL-uitschakeling

"Ze werden in de eerste helft weggespeeld, suf getikt", zo klinkt het in de kranten na de uitschakeling van FC Twente.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ongepast om dit NU naar buiten te brengen. Je hebt de gehele zomer gehad en nui de competitie net begonnen is kom je hiermee aanzetten.

LCA
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Deze man is net als zovelen.. Wel zeggen dat hij met vrienden en familie wilt zijn maar vervolgens de bekende weg kiezen. Het is een workaholic die niet uit zijn comfortzone durft te komen. Eeuwig jammer

Zozo
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Vage Jans zegt weer eens wat.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Steeds dit roepen maar nooit doen . Dick Jans /ron advocaat

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen