Elfrink ontkracht PSV-gerucht: 'Geen enkele aanwijzing dat hij nu serieus in beeld is'

27 augustus 2024, 14:31
Foto: © Talpa/Realtimes

Clubwatcher Rik Elfrink onkracht geruchten vanuit Frankrijk dat PSV dichtbij de komst van linksback Layvin Kurzawa zou zijn. De 31-jarige Fransman is transfervrij sinds zijn vertrek bij Paris Saint-Germain, maar volgens de journalist van het Eindhovens Dagblad is er 'geen aanwijzing dat Kurzawa nu serieus in beeld is' bij de landskampioen.

Afgelopen vrijdag bracht het gerenommeerde L'Équipe naar buiten dat Kurzawa op de radar van PSV zou zijn verschenen. De dertienvoudig Frans international stond tussen 2015 en afgelopen zomer onder contract bij PSG, dat hem in zijn voorlaatste contractjaar op huurbasis bij Premier League-club Fulham stalde. In het voorbije seizoen kwam Kurzawa in Parijs niet voor in de plannen van trainer Luis Enrique: onder de Spanjaard bleef zijn bijdrage aan het binnenhalen van de Franse landstitel, zijn vijfde in dienst van PSG, beperkt tot één schamele invalbeurt van acht minuten.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Transferbudget PSV bekend: dit bedrag heeft Stewart in de slotweek te besteden

Dinsdag maakt Elfrink aan het begin van de middag op X melding van nieuwe berichten uit Frankrijk, waaruit zou blijken dat PSV en Kurzawa 'nu toch echt' met elkaar in gesprek zouden zijn. "Dat is lastig voor te stellen, omdat eerder al is gemeld dat dit niet aan de orde is", schrijft de journalist, die zijn volgers wel belooft het 'nieuws' na te gaan trekken. Een klein halfuurtje later is dat gebeurd: "Geen enkele bevestiging dat er iets concreets speelt", schrijft Elfrink. "Zo zullen nog tal van namen de komende dagen opduiken, waar door PSV naar is 'geïnformeerd'", meldt de journalist even later in een vervolgtweet.

LEES OOK: 'PSV informeert naar Championship-rechtsback als opvolger van Teze'

Lodi
Eerder op de dag schreef Elfrink in het Eindhovens Dagblad dat PSV nog altijd bezig is met de komst van Renan Lodi. De 19-voudig Braziliaans international speelde een aantal seizoenen voor Atlético Madrid, maar verkaste afgelopen winter via Olympique Marseille naar het Saudische Al-Hilal. "Lodi zou op huurbasis moeten overkomen, als de clubs eruit zijn en ook hij akkoord is met de stap naar PSV. Zijn komst zal - gezien zijn salaris in Saudi-Arabië -misschien wel een handvol miljoenen kosten", schreef Elfrink. Afgelopen weekend onthulde ESPN-verslaggever Hans Kraay junior al dat de 26-jarige linksback bij Al-Hilal niet minder dan 200.000 euro per week (!) opstrijkt. Zijn huidige club zou echter een deel van dat monstersalaris voor zijn rekening willen nemen, als Lodi zich op huurbasis bij de selectie van Peter Bosz zou gaan voegen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 PSV ziet flop van seizoen 2023/24 transfer van 14 miljoen euro maken

Een speler die niet wist te slagen bij PSV, maakt toch nog een fraaie transfer.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen