Rafael van der Vaart haalt uit en vergelijkt De Kuip met Afghanistan

26 augustus 2024, 20:58   Bijgewerkt: 26 augustus 2024, 21:41
Foto: © Ziggo Sport

Rafael van der Vaart vindt dat de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax niet kan plaatsvinden door de politiestaking, zo geeft de voetbalanalist maandagavond aan. De oud-voetballer van de Amsterdammers vindt het belangrijk dat er bescherming is voor de voetballers in De Kuip.

"Die wedstrijd kan je niet spelen als er geen politie bij is", stelt Van der Vaart maandagavond aan tafel bij het programma Rondo op Ziggo Sport. Presentator Wytse van der Goot attendeert de analist er vervolgens op dat er geen supporters van Ajax bij De Klassieker aanwezig zijn: "Wat dacht je als speler? Als je daar aankomt, lijkt het alsof je Afghanistan binnenrijdt", zegt Van der Vaart. "Tuurlijk, het is ook mooi, maar ze willen je opeten. Als er geen politiebegeleiding is, moet je die wedstrijd niet spelen."

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Feyenoord komt in actie en informeert naar directe versterking bij Wolverhampton

De analist vindt dat supporters van Feyenoord en Ajax allebei in de spiegel moeten kijken wegens het feit dat er uiteindelijk zoveel politie nodig is bij zo'n wedstrijd in de Eredivisie: "De supporters van Ajax en Feyenoord moeten zich eigenlijk schamen. Ik ben nog nooit in Rotterdam geweest, puur uit angst", onthult Van der Vaart vervolgens. "Dat kon gewoon niet. Dat risico neem je niet", doelt hij op zijn verleden als voetballer van Ajax.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Keiharde kritiek op Farioli uit onverwachte hoek: 'Een cultuurshock, praatjesmaker'

Francesco Farioli is nog geen drie maanden bezig met zijn ‘project’ bij Ajax, maar hij houdt de gemoederen al flink bezig.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Van der Vaart vergelijkt een stadion met een land.. . Koekkoek. Rafael is een slechte analist. Wat een domme vergelijking

Copa
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Zijn vergelijking heeft betrekking op de sfeer die er hangt. Angst De politie gijzelt het kabinet. Als wij niet eerder mogen stoppen met werken dan........ Zij hebben een machtsmiddel, maar hoe zit het met anderen die dit machtsmiddel niet hebben. Als er onrust is en de pleuris breekt uit. Wie is er dan schuldig? Wijs ze maar aan. En wie is verantwoordelijk? De agenten die hun werk niet uitvoeren? De bonden? Het kabinet? Voer voor juristen Ik denk dat er al plannen worden gesmeed. Al zou je me betalen ik zou niet gaan kijken

Sticks
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Exact. Dit kun je niet riskeren. De enige mogelijkheid die ik dan nog zie is de wedstrijd helemaal zonder publiek afhandelen.

Willy1913
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Hij heeft gelijk. Het gaat nergens meer over daar. Heeft niks te maken met sfeer daar,. Idioot gedrag wat ook goed gekeurd word. Rotterdamse supporters kunnen zich thuiscen uit amper normaal gedragen met hun idiote scheldpartijen, agressief gedrag en schofterige liederen.

Flamingo
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

“De analist vindt dat supporters van Feyenoord en Ajax allebei in de spiegel moeten kijken wegens het feit dat er uiteindelijk zoveel politie nodig bij zo’n wedstrijd in de Eredivisie”. Lastig hè, niet selectief een artikel lezen? Voor het gemak vergeten dat Ajax supporters vorig jaar moedwillig de wedstrijd hebben laten staken bij een 0-4 stand? Voor het gemak vergeten hoeveel er werd gegooid richting Gimenez toen hij scoorde? Voor het gemak vergeten dat mevrouw Halsema altijd naar andere clubs wijst en nooit echt sancties durft te nemen tegen de harde kern van Ajax? Ja, een vakje leeg laten na het moedwillig staken. Kon er gelachen worden om de netten die nodig waren bij Feyenoord, maar de club deed er tenminste iets tegen.

Goku
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Geen speld tussen te krijgen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen