PSV-kampioen duikt op in Zandvoort en overhandigt shirt aan Max Verstappen

23 augustus 2024, 13:30
Foto: © Imago

In de Eredivisie komen onder meer PSV en Feyenoord in actie, maar komend sportweekend staat in Nederland toch vooral in het teken van de Grand Prix in Zandvoort. Vrijdag arriveerden treinen vol met mensen al in de kustplaats, die allemaal niet kunnen wachten om Max Verstappen aan het werk te zien. De coureur heeft in elk geval de support van Sergiño Dest: de PSV-verdediger kwam vrijdag een kijkje nemen.

PSV-trainer Peter Bosz wilde er vorig jaar graag nog een back bij hebben. De club kwam in die zoektocht uit bij Dest. De Amerikaans international, die in de zomer van 2020 de overstap maakte van Ajax naar FC Barcelona en na een verhuurperiode bij AC Milan mocht vertrekken uit Catalonië, kwam op huurbasis naar Eindhoven. PSV sloeg een grote slag met de komst van Dest, want hij bleek al snel een serieuze versterking voor Bosz zijn elftal. Dest kwam vorig seizoen tot 37 wedstrijden en had met twee doelpunten en zes assists in de Eredivisie een belangrijk aandeel in de landstitel.

Artikel gaat verder onder video

Helaas voor PSV en Dest kon de vleugelverdediger in de laatste wedstrijden van het seizoen niet in actie komen. Een zware knieblessure gooide roet in het eten. Dest ontbrak in de kampioenswedstrijd tegen Sparta Rotterdam en erger nog: hij kreeg te horen dat hij pas na de jaarwisseling weer binnen de lijnen kan verschijnen. PSV wilde Dest desondanks graag binnenboord houden en nam hem definitief over van FC Barcelona. De dribbelaar is druk aan het revalideren en heeft natuurlijk wat meer vrije tijd.

LEES OOK: Elfrink onthult exacte transfersom die PSV aan Barcelona betaalt voor Sergiño Dest

Die besteedt hij vrijdag door een kijkje te nemen in Zandvoort. ESPN post een foto van de PSV’er samen met Verstappen, van wie algemeen bekend is dat hij de club uit Eindhoven een warm hart toedraagt. “Dest heeft tijdens zijn revalidatie een vrij moment gevonden om een kijkje te nemen in Zandvoort. De PSV’er is een grote sportliefhebber die bijvoorbeeld ook graag NBA-wedstrijden bezoekt en Verstappen is dan weer de snelste PSV-supporter op aarde”, zo schrijft Jeroen Kapteijns van De Telegraaf.

LEES OOK: Max Verstappen appt voor én na iedere wedstrijd met sterspeler van Oranje

De GP van Zandvoort 2024 heeft plaats van 23 tot en met 25 augustus. De race begint zondag om 15.00 uur Nederlandse tijd. De eerste vrije training ging vrijdagmiddag van start. De belangrijke kwalificatie vangt zaterdag om 15.00 uur aan. Voor alle laatste nieuwtjes over de GP van Zandvoort ben je bij GPFans aan het juiste adres.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Peter Bosz: 'Hij is technisch de beste speler die ik ooit gezien heb'

PSV-trainer Peter Bosz vertelt wie ‘technisch de beste speler’ is met wie hij ooit heeft gewerkt.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen