'PSV topfavoriet voor huur Montiel: toekomstige tranfersom bekend'

20 augustus 2024, 12:18
Foto: © Imago/realtimes

PSV is topfavoriet om zich deze zomer te versterken met rechtsback Gonzalo Montiel, zo melden Spaanse media. De 27-jarige Argentijn moet in Eindhoven de opvolger worden van Jordan Teze, wiens verwachte transfer naar AS Monaco vandaag (dinsdag) bevestigd werd. De Eindhovenaren zouden Montiel dit seizoen op huurbasis gaan overnemen van Sevilla, waarbij een optie tot koop ter waarde van zeven tot tien miljoen euro zou zijn overeengekomen.

Montiel staat sinds de zomer van 2021 onder contract bij Sevilla, dat destijds elf miljoen euro overmaakte aan het Argentijnse River Plate om de speler in te lijven. Een jaar zorgde de rechtsback voor de beslissing in de WK-finale, door namens Argentinië de winnende strafschop te benutten tegen Frankrijk. Afgelopen seizoen werd Montiel, 32-voudig Argentijns international, op huurbasis gestald bij Nottingham Forest.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Teze vertrekt na jaren trouwe dienst uit Eindhoven en tekent bij AS Monaco

In het huurcontract tussen Forest en Sevilla werd een verplichte koopoptie ter waarde van elf miljoen euro opgenomen, die zou worden geactiveerd als de back een minimaal aantal speelminuten zou maken. Met 802 minuten, verdeeld over veertien Premier League-wedstrijden, voldeed Montiel daar echter niet aan, waardoor hij deze zomer terugkeerde in Spanje. Bij Sevilla is hij door de aanwezigheid van routinier Jesús Navas en opkomende talenten Juanlu Sánchez en José Ángel Carmona echter overbodig, schrijft La Liga de los Talentos.

Sevilla zou Montiel deze zomer dan ook het liefst verkopen. Er heeft zich volgens bovengenoemd medium echter niet één club voor een permanente transfer gemeld bij de Andalusiërs. Alleen PSV is concreet voor Montiel in de markt, zoals clubwatcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad zondagavond al wist te melden. Het zou gaan om een huurdeal met een optie tot koop ter waarde van zeven tot tien miljoen euro. Of die optie, net als bij Nottingham het geval was, automatisch gelicht wordt als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan, is niet duidelijk.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Eindhovens Dagblad weet welk bedrag PSV minimaal verlangt voor Boscagli

Olivier Boscagli wil graag een transfer maken van PSV naar Brighton & Hove Albion

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Das mooi voor PSV

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Niemand wil deze wereldkampioen hebben . Zegt eigenlijk wel genoeg .

Zekergeenschuilnaam
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Hij neemt zijn penalty’s in ieder geval beter dan Brobbey. Maar goed, dat doet mijn oma ook nog steeds. En die is inmiddels al jaren geleden overleden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen