‘PSV mikt op Roemeense middenvelder, verschil van één miljoen in vraag en aanbod’

15 augustus 2024, 12:18
Foto: © Imago/Realtimes

PSV zou de pijlen hebben gericht op Darius Olaru van FCSB, zo meldt het Roemeense GSP. De topclub uit de Roemeense hoofdstad zou bereid zijn de aanvoerder te laten gaan zodra het tweeluik met LASK Linz in de play-offronde van de Europa League is gespeeld.

Na afloop van de uitschakeling in de voorrondes van de Champions League tegen Sparta Praag stelde FCSB-trainer Gigi Becali dat een vertrek van Olaru uit Boekarest slechts een kwestie van tijd is. “Na Linz denk ik dat onze wegen uit elkaar gaan”, liet de oefenmeester zich optekenen. “Ik wil hem meer salaris geven en hem behouden, maar dat kan niet als hij wil vertrekken.”

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: PSV komt met 'heel kort antwoord' na bod uit Premier League op Boscagli

Volgens het Roemeense medium is PSV één van de twee ploegen met interesse in de aanvallende middenvelder, waarbij de concurrentie vanuit Rusland komt. De Eindhovenaren wilden in eerste instantie een bedrag van vier miljoen euro neerleggen voor de 26-jarige Olaru, maar ze zouden inmiddels zijn gestegen naar vijf miljoen euro. De Roemeense landskampioen zou een bedrag van zes miljoen euro verlangen, waardoor er geen sprake is van een onoverkomelijk verschil. Mocht er aan de vraagprijs worden voldoen, is de kans aanwezig dat hij al voor de duels met Linz een transfer mag maken.

LEES OOK: 'PSV-transfer Van den Berg nog altijd niet uitgesloten'

Afgelopen voetbaljaargang maakte Olaru indruk bij FCSB. De aanvallende middenvelder kwam in alle competities 43 keer in actie. Daarin was hij vijftien keer trefzeker en leverde hij zes assists. Dat leverde hem een plek op in de EK-selectie van Roemenië, maar in Duitsland bleef zijn bijdrage beperkt tot twee invalbeurten, waaronder enkele minuten tegen Nederland. Dit seizoen is Olaru uit de startblokken geschoten, met zeven doelpunten en drie assists in negen wedstrijden in alle competities.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 PSV ziet flop van seizoen 2023/24 transfer van 14 miljoen euro maken

Een speler die niet wist te slagen bij PSV, maakt toch nog een fraaie transfer.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Appie1958
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Waar blijven de verdedigers?

Copa
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Een middenvelder? Daar heeft Psv toch meer dan genoeg van? Nu komt Babadi helemaal niet meer aan spelen toe. Jammer hele goede speler

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen