PSV komt dramatische eerste helft te boven, maar houdt smet over aan duel met Heracles

18 augustus 2024, 14:11
Foto: © Imago

PSV heeft ook de tweede wedstrijd van het nieuwe seizoen winnend weten af te sluiten. De Eindhovenaren keken bij rust tegen een achterstand aan, maar stelden orde op zaken in de tweede helft en liepen uit naar een 1-3 overwinning. Een grote smet op de overwinning was het uitvallen van Johan Bakayoko en Richard Ledezma.

PSV startte onthutsend zwak aan de wedstrijd en werd al na vier minuten verrast in de counter. Heracles, dat deze zomer afscheid nam van de kunstgrasmat, brak uit met Bryan Limbombe, die door een domme actie van Fredrik Oppegård onderuit werd geschoffeld in de zestien. Brian de Keersmaecker wist het buitenkansje te verzilveren en zorgde voor de voorsprong voor de thuisploeg.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Johan Bakayoko op walgelijke wijze uitgescholden door supporter Heracles Almelo

De Eindhovenaren speelden een van zwakste eerste helften onder Peter Bosz en moest in het tweede bedrijf uit een ander vaatje tappen. Guus Til verving de matig spelende Malik Tillman en was direct betrokken bij de gelijkmaker. De middenvelder zette goed druk, waardoor Ivan Mesík de bal op knullige wijze achter Fabian de Keijzer werkte.

LEES OOK: Bakayoko stapt gedwongen van het veld en verblijdt jonge Heracles-fan: 'Schitterend, wat een actie!'

Niet veel later stelde PSV – dat vlak daarvoor de paal raakte - orde op zaken via Johan Bakayoko. De Belg zag zijn aangeraakte inzet in het doel verdwijnen en hielp PSV aan de voorsprong. Diezelfde Bakayoko moest niet veel later het veld verlaten met een blessure, evenals Ledezma. Het is vooralsnog onduidelijk hoe ernstig deze blessures zijn.

De Eindhovenaren trokken de drie punten over de streep en liepen door een mooie eerste goal van Couhaib Driouech zelfs uit naar 1-3. De landskampioen blijft dus foutloos in de Eredivisie.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 PSV ziet flop van seizoen 2023/24 transfer van 14 miljoen euro maken

Een speler die niet wist te slagen bij PSV, maakt toch nog een fraaie transfer.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ich bin ein Almeloer Respect voor de supporters van Heracles. ONdanks een hoop idiote beslissingen van de scheidsrechters hebben de supporters keurig gedragen. Hun onvrede hebben ze slechts laten blijken door boe geroep.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Op dat moment met Bakayoko na dan.

Copa
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

ik lees dat net ook. Dat is langs mij heen gegaan. Ongelooflijk stom

Goku
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Lucky, als dat eigen doelpunt niet valt had ik het nog wel willen zien. Maar zonder geluk win je geen slechte wedstrijden

Erik45
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Genoten van een heerlijke pot voetbal. De terechte winnaar feliciteer ik met de drie punten. En wat een fantastische doelpoging van Joey Veerman in de eerste helft, om je vingers bij af te likken! Dan de morele winnaar. Was ik vorige week al onder de indruk van de onverzettelijkheid die Heracles uitstraalde tegen Sparta, vanmiddag ging er nog een schepje bovenop. Vond het geweldig om te zien hoe het surplus aan Eindhovens voetballend vermogen werd beteugeld met inzet, passie en bij vlagen heel aardig positiespel. De technische staf heeft gedurende de eerste twee wedstrijden van dit seizoen een duidelijk signaal afgegeven richting de technisch directeur. Nu maar hopen dat Nico-Jan Hoogma over zijn financiële schaduw springt. Met twee gerichte aankopen op de vleugels zou dit zomaar een heel leuk seizoen kunnen worden. Ondanks de nederlaag pak ik nu een biertje, op naar Willem II

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen