Update: PSV heeft eindelijk beet, nieuwe centrale verdediger kan zondag medisch gekeurd worden

31 augustus 2024, 16:10   Bijgewerkt: 31 augustus 2024, 16:17
Foto: © Imago/realtimes

PSV heeft Adamo Nagalo zo goed als binnen. Dat meldt het Deense Tipsbladet althans. De verdediger heeft van zijn huidige werkgever FC Nordsjaelland toestemming gekregen om af te reizen naar Eindhoven. De regerend kampioen van Nederland betaalt zeven miljoen euro voor de komst van Nagalo. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot tien miljoen euro.

Daarmee heeft PSV eindelijk beet in de zoektocht naar een nieuwe centrale verdediger. De formatie van coach Peter Bosz had na het vertrek van André Ramalho en Jordan Teze dringend behoefte aan defensieve versterking. Rick Karsdorp is op weg naar Eindhoven om de rechtsbackpositie te versterken, maar PSV wilde ook nog heel graag een centrale verdediger aantrekken. In die zoektocht kwam de club in eerste instantie uit bij Sepp van den Berg en Ko Itakura, maar het slaagde er niet in hen vast te leggen.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: 'PSV bereikt mondeling akkoord over transfer én houdt gewilde basisspeler in Eindhoven'

In de onderhandelingen met FC Nordsjaelland over een transfer van Nagalo heeft PSV dus wél beet. De 21-jarige verdediger streek in de zomer van 2020 neer in Denemarken en sloot een jaar later aan bij de hoofdmacht van FC Nordsjaelland, waarvoor hij 114 keer in actie kwam. Nagalo heeft bij FC Nordsjaelland nog een contract tot de zomer van 2027, dus PSV moet een serieuze transfersom ophoesten om hem naar Nederland te kunnen halen. Volgens Tipsbladet betaalt de regerend landskampioen 52 miljoen kronen, omgerekend zeven miljoen euro, voor de komst van Nagalo. De transfersom kan door bonussen nog oplopen tot 75 miljoen kronen, omgerekend tien miljoen euro.

Nagalo wordt daarmee de duurste verdediger die vertrekt bij FC Nordsjaelland sinds Victor Nelsson in 2019. De Deen maakte destijds voor een bedrag van 3,6 miljoen euro de overstap naar FC Kopenhagen.

FC Nordsjaelland en PSV nog niet helemaal rond

Volgens PSV-watcher Marco Timmer van Voetbal International is de deal tussen FC Nordsjaelland en PSV over de overgang van Nagalo 'nog niet helemaal rond'. Timmer schrijft dat de laatste puntjes nog op de i moeten worden gezet. Als dit is gebeurd, dan zet Nagalo in Eindhoven 'zeer waarschijnlijk' zijn handtekening onder een contract voor vijf seizoenen.

Update 11.10 uur: ‘Nagalo kan zondag medisch gekeurd worden’

De laatste puntjes lijken nu inderdaad op de i te zijn gezet. “Het akkoord tussen PSV en Nordsjaelland lag er overigens al een tijdje, maar het was nog even de vraag of de clubs er met de zaakwaarnemers rond Nagalo uit zouden komen. Dat is gelukt. Zoals altijd ging het nog om een aantal financiële details, waar nog een laatste klap op moest worden gegeven”, zo schrijft PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. Volgens de clubwatcher is het nu ‘allemaal gelukt’. Nagalo vliegt zaterdagavond naar Eindhoven en kan dan zondag zijn medische keuring ondergaan.

Update 16.10 uur: Nagalo ontbreekt in wedstrijdselectie Nordsjaelland

Nagalo maakt zaterdagmiddag geen deel uit van de wedstrijdselectie van Nordsjaelland, dat een uitduel bij Aarhus speelt in de Deense competitie. "Hij kan dus op weg naar PSV", concludeert Elfrink op X.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Peter Bosz: 'Hij is technisch de beste speler die ik ooit gezien heb'

PSV-trainer Peter Bosz vertelt wie ‘technisch de beste speler’ is met wie hij ooit heeft gewerkt.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

LCA
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

pfff, duur gokje zeg. Ik hoop dat ze hem ook echt op de scoutingslijst hadden staan. Over het algemeen komt er goed spul uit dat opleidings-instituut. Maar eeh, nog lang geen CL waardige verdediging. Had PSV niet voor die Rugani moeten gaan?

Voetbal11tal
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Eigenlijk zou de knvb moeten ingrijpen psv wordt nu met twee vingers in de neus kampioen. Het zou beter zijn geweest, als ze niet een top verdediger hadden gehaald. Dan was het nog spannend geweest.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

En nagalo is een topper dan . Eerst maar ff zien . Verder heeft psv tot nu toe het makkelijkste programma van alle clubs gehad . Ik zeg niet dat ze geen kampioen worden ,maar een seizoen als vorig seizoen denk ik van niet .

Sticks
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Ondanks wat lichte "pijntjes" heeft Psv gewoon de boel het beste voor mekaar. Ik las ergens van een analist dat ze zelfs kampioen zouden worden zónder de verdediging op orde te hebben, kun je nagaan. Maar goed, het is koffiedik kijken, er zitten net 3 wedstrijden op.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sticks ofwel krotje . We kenne je het gunnen van psv wel. Verder kun jij niet begrijpend lezen dus ja. Ga maar weer verder googlen

Darmkanaal
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Ticks op een doordeweekse avond: 'Lief Dagboek, ik denk dat PSV zelfs kampioen gaat worden zónder de verdediging op orde te hebben'. Ticks op FCupdate: 'Ik las ergens van een analist dat...'

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Precies dk . Maar goed sticks en co is al uit het darmkanaal :een hoop stront !!!

kib*
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

PSV is rijk en kan zich veroorloven om dit soort bedragen neer te tellen, dat kon Ajax zelfs in meervoudige vorm, nu even niet. Als PSV die Oppergard en Ledezma kunnen vervangen door betere spelers dan kunnen ze weer kampioen worden. Om de 2e plaats zal pittig gespeeld worden, het is zeker geen zekerheid dat Feyenoord het weer wordt, de concurrentie is groot.

Darmkanaal
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Pure paniekaankoop. Ze zijn bang dat ze halverwegen op hun gat gaan, dus er moest perse iemand gekocht worden om de achterban rustig te houden. Je besteed nu veel geld voor middelmatige kwaliteit.

Sticks
Link gekopieerd!
    31
    + 1
avatar

Afgelopen seizoen de best presterende verdediger in Denemarken, 88,8 passes gemiddeld per wedstrijd waarvan 86,7 opbouwend (en dus goed). Dan ben je wel wat anders dan middelmatig. Als ze hem op de juiste manier brengen is het gewoon een prima aankoop.

Goku
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Wauw Ticks, ga je nu je meningen met cijfertjes ptobeen te onderbouwen zodat men je dan wel serieus gaan nemen??

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach brain ticks . Je weet alles zo goed 🤣🤣🤣.

Darmkanaal
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

In Denenmarken. Bedankt voor het exta argument ter ondersteuning dat het een middelmatige speler is! Als hij graag de beste speler van een ploeg had willen zijn, had hij beter naar de hoofdstad kunnen vertrekken.

Goku
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Volgens mij 3 of 4 keus dan ben je niet echt overtuigd, maar je moet wat, wat wel weer goed kan uitpakken

kib*
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Hoe dan ook PSV wordt kampioen, is nu de beste ploeg. Gemiddeld beter dan welke ploeg ook.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

We weten het krotje

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen