‘PSV gaat in de laatste dagen van de transferperiode vol voor Ajacied’

29 augustus 2024, 10:57
Foto: © Imago

PSV zal zich in de laatste dagen van de transferperiode gaan proberen te versterken met Owen Wijndal. Althans, dat is de verwachting van Kees Luijckx. De Eindhovenaren zijn naarstig op zoek naar verdedigende versterkingen en de banneling van Ajax moet volgens de voormalig voetballer uitkomst bieden.

PSV moet deze transferperiode dringend een linksback halen. Door blessures van Sergiño Dest en Mauro Júnior speelt op dit moment derde keuze Fredrik Oppegard op die positie, maar de Noor kan nog niet aan het vereiste niveau voldoen. Eerder in de zomer werd PSV al genoemd als mogelijke bestemming voor Owen Wijndal, maar de Eindhovenaren wilden hem alleen huren, terwijl Ajax enkel wilde verkopen. Inmiddels staan de Amsterdammers wel open voor een tijdelijk vertrek van de banneling.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: PSV wil Ko Itakura vrijdag inlijven, maar schakelt anders door naar Nederlander

Luijckx denkt dat Wijndal een goede optie is voor PSV om het probleem op de linksbackpositie op te lossen. “Hij is een interessante speler omdat hij de Nederlandse competitie kent”, begint de voormalig verdediger in Voetbalpraat op ESPN. “Hij heeft ook al uitgeblonken in de competitie (bij AZ, red.).” Toch plaatst Luijckx de kanttekening dat dezelfde situatie ook bij Ajax geldt en Wijndal daar ook niet is geslaagd.

LEES OOK: PSV informeert Brighton en neemt uiterst ingrijpend besluit over Olivier Boscagli

Hoe dan ook verwacht Luijckx dat PSV nog wel een poging gaat doen bij Ajax om Wijndal in te lijven voordat de transfermarkt maandagavond om 23.59 uur sluit. “Ik denk dat PSV in de laatste dagen van de window nog wel gaat pushen voor hem”, is hij stellig. “Ajax wil van hem af en PSV heeft een linksback nodig.” Daarvoor zal PSV volgens de analist nog wel een paar dagen moeten wachten, aangezien Ajax spelers liever niet naar een concurrent ziet vertrekken. “Naar het einde toe zal dat makkelijker gaan dan nu.”

LEES OOK: Kraay junior lacherig over ‘hondenfooi’ van Napoli: ‘Ik zit me dan af te vragen hoe Stewart reageert’

Veel belangstelling voor Wijndal

Mocht PSV daadwerkelijk een poging doen om Wijndal in te lijven, zullen de Eindhovenaren daar de nodige concurrentie voor hebben. Dinsdagavond kwam naar buiten dat Real Valladolid en Stade Brest de linksback graag verlossen van zijn reserverol in Amsterdam, terwijl daar woensdagochtend ook nog Leeds United, Galatasaray en Werder Bremen aan toe werden gevoegd. Naar verluidt ziet Wijndal van die clubs een stap naar Engeland het meeste zitten. Of hij openstaat voor een langer verblijf in de Eredivisie, is niet duidelijk.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Walter Benítez 'voelt zich in de maling genomen' door PSV

Doelman Walter Benítez is niet blij met de gang van zaken bij PSV.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ajax had nu meteen moeten zeggen:"wil je hem hebben, dan wordt het kopen". Flink de beurs laten trekken en anders maar niet.

Kramer
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Verwacht ook niet dat je gaat verhuren aan de concurrent.

Goku
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Dat zegt Ajax tegen alle clubs, maar de meeste worden verhuurt😂😂

kib*
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom ? Wat een kinderachtigheid.

Allback
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Waarom zou je als PSV gaan voor een speler die weg moet bij Ajax? Dat is dan toch geen versterking? Het lijkt er steeds meer op dat PSV de scouting totaal niet op orde heeft.

Goku
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Dat denk ik ook. Daarnaast zie PSV ook geen salaris ophoesten van meer dan 2,5 mil, want als je weg gaat wil je een verbetering van je huidige contract

Kramer
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Bosz denkt dat hij iedereen kan repareren.

Goku
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Kramer, dan zou ik Brobbey ook even langs sturen😉

Kramer
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Dat gaan we meemaken of dat nog nodig is als Brobbey nu eindelijk echt minuten gaat maken.

kib*
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

@Allback, god's wegen zijn ondoorgrondelijk.

haike
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

ik denk dat bij ajaks er geen andere keuze is om die gast te laten gaan! ajaks heeft geen positie meer om echt te eisen anders niet!! niet verkopen is binnenkort richting degradatie voetbal spelen want geen geld geen versterkingen! en ik denk dat wijndal straks beter in zijn vel zit als hij niet meer elke keer op de bank plaats moet nemen geloof dat maar!! en die boeren zijn echt niet gek door de volledige som neer te leggen die gaan echt wel wijndal overnemen!! en dan zou het grappig zijn als hij de winnende goal maakt tegen zijn oude ploeg!

Kolie
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Normaal schrijven is moeilijk he¿¿¿

LCA
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Je redenatie gaat echt volledig mank. Hoezo zou de club die Europees de meeste talenten aflevert aan het betaalde voetbal opeens degraderen als het daadwerkelijk gedwongen wordt enkel met spelers die ze al hebben en uit eigen jeugd te spelen? Wijndal heeft het afgelopen seizoen bijna alles gespeeld onder vBommel, die zou gewoon al fris en fruitig moeten zijn. Ajax wil gewoon van hem af vanwege zijn salaris. In principe versterkt Ajax geen directe tegenstanders, maar als PSV het volledige salaris overneemt en hem niet opsteld tijdens de directe confrontaties zal er vast wel wat te regelen zijn.

kib*
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@Kolie, normaal schrijven moeilijk ? Kwestie van laaggeletterdheid zeg maar.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen