Priske verklaart waarom ruime oefennederlagen Feyenoord juist een zege kunnen zijn

2 augustus 2024, 16:56
Foto: © ESPN

Brian Priske heeft geen uitstekende voorbereiding achter de rug met zijn nieuwe club Feyenoord. Vooral de verliespartij tegen Benfica (5-0) kwam hard aan. De coach denkt echter dat de verliespartijen tegen Benfica en Monaco (3-1) juist ook heel positief kunnen zijn voor zijn spelers en het groeiproces.

Met overwinningen op FC Dordrecht (0-4), Genk (3-1) en Cercle Brugge (1-0), begon Feyenoord goed aan de voorbereiding van deze zomer. Door de laatste verliespartijen van afgelopen zondag en woensdag hangt er nu toch een andere sfeer rond Feyenoord, beaamt ook Priske tegen ESPN. "Er zit een groot verschil tussen winnen of verliezen natuurlijk. Ook gewoon het gevoel rond de club. Alles is veel gemakkelijker als je wint."

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Priske komt met positief nieuws over twijfelgevallen: 'Zij kunnen mogelijk spelen'

Toch weet de Deense manager een positieve spin te geven aan de uitglijders. "Ik denk dat het brein een heel belangrijk onderdeel van het lichaam is. Wanneer je faalt, in het leven maar ook in het voetbal, gaat je brein enorm hard werken. Vooral bij spelers met veel kwaliteit, zij willen het snel rechtzetten. Dat voel ik nu bij ze. Ze zijn niet blij dat ze met 5-0 en 3-1 hebben verloren. Maar ze willen het ook echt rechtzetten en beter worden."

Priske denkt dat iedereen bij de Rotterdamse club nu op scherp staat. "Dat is het goede gedeelte: wanneer je wedstrijden verliest ben je meer geïnteresseerd in de analyses en beter worden dan wanneer je wedstrijden wint. Dan denk je misschien wel: 'Hmm, het gaat prima zo, we hebben gewonnen. Het is oké, die fout was niet zo belangrijk.' Dan nemen spelers het niet serieus genoeg. Ik werk precies op dezelfde manier, of we nou winnen of verliezen. Maar het gevoel is nu heel anders. Je hoopt als nieuwe coach dat alles gelijk de goede kant op gaat, de uitvoering en de resultaten. Maar ik hoop dat dat nog komt."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Wat gebeurt er als PSV – Feyenoord in een gelijkspel eindigt?

Mocht er geen winnaar komen na negentig minuten in de Johan Cruijff Schaal, wat gebeurt er dan?

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

kib*
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Wat een gezwam van deze coach, is het wetenschappelijk bewezen ? Drogreden.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Ach ja op alle slakken zout leggen zoals altijd . Maar oh wee als iemand wat over die italiaan zegt . Dan komt meneertje iedereen is tegen ajax weer huilen

Goku
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Tis natuurlijk wel zo als je verlies de volgende keer meer je best gaat doen om te winnen. Kijk naar PSV afgelopen seizoen, sloop de gemakzucht er af en toe ook in. Maar ja er zijn ook teams, hoe vaak ze ook verliezen, gelijk of slecht spelen, niet beter worden...

Klantenservice
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Als je het op die manier gaat bekijken, moet je ook de andere kant zien: te veel tegenslag kan je ook demotiveren. Ik ben zelf geen fan van de nieuwe speelstijl, maar ik hoop dat hij het er in gaat krijgen. Mocht dat niet lukken, dan hoop ik dat hij ook genoeg 'man' is om te zeggen: deze speelstijl past niet bij de spelers/ik ga het er op korte termijn niet in krijgen, dus ik schakel weer terug naar 4-3-3. Ik denk dat een tegenstander als PSV met zondag te vroeg komt. Denk dat het wel richting een 4-0 gaat.

Goku
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Waar baseer je die 4-0 op?

Klantenservice
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

@Goku Feyenoord met een nieuwe trainer, nieuwe formatie met daarmee ook een nieuwe speelstijl die ze naar mijn idee (logischerwijs) nog niet onder de knie hebben. PSV heeft dezelfde trainer gehouden, speelt in dezelfde formatie en kan voortborduren op dezelfde speelstijl. Ik vond het verdedigend echt een zooitje bij Feyenoord, en aanvallend weinig brengen. Ze moeten nog groeien in deze manier van spelen. Ik denk daarom dat een topwedstrijd daarom nog te vroeg komt. Kom je de 1e helft al met 2 doelpunten achter, dan moet je al meer risico nemen dan dat deze speelstijl met zich meebrengt. Ik denk dat ze er dan echt overheen gaan. Ik hoop natuurlijk dat ik er gigantisch naast zit, maat ik vrees dat een overwinning erg moeilijk gaat worden.

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

oke dan begrijp ik je opmerking. Ben er niet helemaal mee eens, maar zal een zware wedstrijd worden

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

We gaan het wel zien want in principe weten we nog helemaal niks . We hebben de hele voorbereiding nog geen een keer iets van wat in de buurt komt van een basisopstelling gezien . Daarom ook verloren de laatste 2 potjes . Want dat kan tegen een benfica en monaco niet . Zeker niet als je dan daarbij nog een nieuwe systeem erin wil slijpen . Dan ga je eraf . Psv is wel wat minder als die 2 maar er is niks veranderd ,dus genoeg automatisme .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen