Priske pareert kritiek: 'Het is niet terecht om het systeem de schuld te geven'

16 augustus 2024, 15:34
Foto: © Feyenoord ONE

De formatie waarmee Brian Priske Feyenoord het veld opstuurde in het duel tegen Willem II zorgde voor veel kritiek. De oefenmeester van de Rotterdammers sluit echter niet uit dat hij zijn ploeg snel weer met vier verdedigers laat spelen, zo gaf Priske aan tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel met PEC Zwolle.

“Het spelplan en het systeem staan los van elkaar”, vertelt de Deense oefenmeester. “De formatie is maar een handvat om de spelers op de juiste startposities te krijgen. Je wilt dat de spelers zich prettig voelen op die posities. Maar het belangrijkste is de filosofie. De filosofie is je wapen. Wij willen dominant, dapper en onverzettelijk zijn. Dat is het belangrijkste. Als je naar Feyenoord kijkt, moet je dat terugzien op het veld.”

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Gullit spreekt verbazing uit over Feyenoord: ‘Waarom doe je dat?’

Iets dat tegen Willem II ook te zien was. “We waren dominant, op sommige vlakken ook dapper en w hebben alles gedaan om te winnen. Of het je nu beviel of niet wat je zag, we hadden wel moeten winnen. Het is niet terecht om het systeem de schuld te geven, maar we hadden het wel beter moeten doen.”

LEES OOK: Driessen ergert zich kapot aan Feyenoord en valt iets op als hij De Kuip uitloopt

Priske ontkent echter dat hij eigenwijs is en staat open voor het wijzigen van de formatie. “Ik ben echt vrij pragmatisch als het aankomt op formaties. Ik wil geen compromissen als het aankomt op de filosofie. Daar sleutel ik niet aan. Ik wil ze dapper, dominant en agressief zien, maar ook dat ze er veel energie in stoppen en kansen creëren. Het systeem, ja, dat kan ik wel wijzigen. Wanneer? Elke wedstrijd kan het zover zijn. Ik ben pragmatisch op dat vlak. Dat bespreek ik ook met mijn staf en mijn spelers. Het systeem is maar een handvat om op gang te komen, daarna is het de filosofie die telt”, besluit hij.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ian Maatsen moest om pijnlijke reden weg bij Feyenoord: 'Dit deed pijn, ik wilde stoppen'

Ian Maatsen wilde stoppen met voetbal toen Feyenoord besloot niet met hem verder te gaan.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Als hij weer met 4 verdedigers gaat spelen is daar maar 1 reden voor: hij geeft toe dat zijn plan van aanpak fout is. En hij krijgt de schuld, niet een systeem. Hij kwam daar toch mee met z'n visie?

FCJel
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Daar is niks mis mee, je kan best spelen met je formatie en tactiek. Het is een nieuwe club voor hem dus het is logisch dat je zoekende ben en dingen wil proberen.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Begin gewoon met 4 verdedigers en ouwehoer niet zoveel als we 2-0 voorstaan ga dan maar aanpassen en truukjes uit je mouw trekken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen