Feyenoord met drie wijzigingen na uitvallen van basisspeler in warming-up

10 augustus 2024, 16:24
Foto: © Imago

De opstelling van Feyenoord voor de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen is bekend. De nummer twee van het afgelopen seizoen speelt om 16.30 uur tegen promovendus Willem II in de eigen Kuip.

De nieuwe trainer Brian Priske moet noodgedwongen drie wijzigingen doorvoeren ten opzichte van de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. De jonge publiekslieveling Gjivai Zechiël zit op de bank, terwijl Calvin Stengs ziek is. Daardoor hebben Antoni Milambo en Luka Ivanusec een basisplaats. Verder is Thomas Beelen op het laatste moment geblesseerd uitgevallen in de warming-up, waardoor Neraysho Kasanwirjo start. Quinten Timber nog niet klaar voor een basisplaats, al zou hij wel kunnen invallen.

Artikel gaat verder onder video

Afgezien van de noodgedwongen wijzigingen houdt Priske vast aan zijn 'Johan Cruijff Schaal-opstelling'. Dat betekent onder meer dat ex-Willem II'er Timon Wellenreuther zijn plek behoudt als eerste keeper. Dat is geen verrassing, maar Priske liet eerder blijken dat op 10 augustus – vandaag dus – het definitieve besluit zou vallen over de eerste doelman. Wellenreuther krijgt de voorkeur boven Justin Bijlow.

Hoewel Feyenoord tegen PSV liefst vier doelpunten moest incasseren, houdt Priske achterin vast aan Lutsharel Geertruida, Thomas Beelen, Dávid Hancko, terwijl Bart Nieuwkoop en Marcos López als wingbacks opereren. Aanwinst Gijs Smal is wel weer fit bevonden en zou als invaller zijn debuut kunnen maken.

LEES OOK: Priske onthult hoe Bijlow reageerde op slecht nieuws

Feyenoord wist vorige week vier keer te scoren tegen PSV, waarbij Santiago Giménez met twee treffers en een assist erg belangrijk was. Hij is dan ook zeker van zijn plek in de punt van de aanval. Naast hem staan Igor Paixão en Ivanusec. Aanwinst Julián Carranza is inmiddels fit en maakt ook deel uit van de wedstrijdselectie, waardoor de oefenmeester voorin meer keuze heeft.

LEES OOK: Wassim Essanoussi verlaat Feyenoord en verschijnt direct in shirt van Ajax

LEES OOK: Feyenoord slaat toe: Brian Priske kan spoedig nieuwe aanwinst verwelkomen

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Kasanwirjo, Hancko; Nieuwkoop, Zerrouki, Milambo, Lopez; Paixão, Gimenez, Ivanusec..

Opstelling Willem II: Didillon-Hödl; Tirpan, Behounek, St. Jago; Doodeman, Bosch, Lachkar, Meerveld, Sigurgeirsson; Sandra, Vaesen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Wassim Essanoussi verlaat Feyenoord en verschijnt direct in shirt van Ajax

Wassim Essanoussi heeft zich niet populair gemaakt bij de supporters van Feyenoord.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Feyenoord wist vorige week vier keer te scoren tegen PSV, waarbij Santiago Giménez met twee treffers en een assist erg belangrijk was. Door 2 strafschoppen is dat belangrijk zijn??? En door het stomme 3-4-3- systeem van de eigenwijze Priske 4 doelpunten tegen. succes Priske

Hops
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

En Psv speelde 4-3-3 kregen er ook vier tegen

Paulito
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Priske gaat het niet worden, Niemand gaar het zo goed doen als Arne Slot maar nu al ernstige twijfels. Heb het gevoel dat we straks #12 staan met Kerst. Gio maar terughalen, een TD aanstellen als je Stengs voor een fooi verkoopt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen