Priske komt met positief nieuws over twijfelgevallen: 'Zij kunnen mogelijk spelen'

2 augustus 2024, 15:55   Bijgewerkt: 2 augustus 2024, 16:15
Foto: © ESPN

Brian Priske heeft vrijdag op de persconferentie in aanloop naar het duel tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal een update gegeven over de blessures bij Feyenoord. Calvin Stengs en Quinten Timber zijn mogelijk inzetbaar zondag.

"Het gaat heel goed met ze", zei Priske. "Ze hebben beiden vandaag getraind. Het zou kunnen dat zij zondag in actie komen." De aanvaller en de middenvelder konden niet mee doen aan de laatste oefenduels (tegen Benfica en AS Monaco), vanwege hun fysieke gesteldheid, maar de klachten lijken dus mee te vallen.

Artikel gaat verder onder video

De trainer van Feyenoord vertelde ook over de blessurestatussen van de rest van de selectie. "Op dit moment denk ik dat alleen Gernot Trauner echt eruit ligt, na zijn blessure op het afgelopen EK. Hancko heeft steeds getraind sinds hij terug is van dat toernooi. Voor Santi (Giménez, red). geldt hetzelfde. Zij zijn natuurlijk op fysiek gebied nog stappen aan het zetten, om weer op hun topniveau te komen. Daarom speelden zij woensdag ook niet tegen Monaco. Tegen Benfica moesten zij al diep gaan. En om zeker van te zijn dat zij tijdens het seizoen weer redelijk fris zijn, besloten we dat een zware trainingssessie beter was dan de wedstrijd tegen Monaco."

LEES OOK: Belangrijke PSV'er groot vraagteken voor duel tegen Feyenoord, twee spelers zeker afwezig

Feyenoord lijkt dus met bijna de gehele selectie af te reizen naar Eindhoven, voor de seizoensopener. Ook Trauner kan over niet al te lange tijd alweer beschikbaar zijn, stelt Priske. "Het is dus alleen Gernot die geblesseerd is. Hij is wel op de goede weg en staat af en toe op het veld. In overleg met de medische staf wordt hij klaargestoomd.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Wat gebeurt er als PSV – Feyenoord in een gelijkspel eindigt?

Mocht er geen winnaar komen na negentig minuten in de Johan Cruijff Schaal, wat gebeurt er dan?

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

En gaan we dan ook over op het systeem van vorig jaar of hou jij ej vast aan het falend systeem 3-4-3- wat niet funcioneert

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen