‘Plottwist in situatie rondom Mislintat: directeuren zien geen reden voor ontslag’

5 augustus 2024, 12:59
Foto: © Imago/realtimes

Sven Mislintat lijkt vooralsnog niet te hoeven vrezen voor zijn baan als technisch directeur bij Borussia Dortmund, meldt het Duitse Sky Sport. Zondagavond kwam BILD met het bericht dat een ontslag aanstaande was voor Mislintat vanwege een onhoudbare werksituatie. Directeuren Lars Ricken en Hans-Joachim Watzke zien momenteel nog geen reden voor ontslag.

De verstandhouding tussen Mislintat en trainer Nuri Sahin zou verstoord zijn. Sahin heeft Mislintat zelfs de toegang tot het trainingsveld ontzegd, zo klinkt het. Onlangs zou Mislintat tijdens een training in Brackel het veld op zijn gelopen en voor televisiecamera’s zijn gaan staan. Sahin reageerde boos en deelde Mislintat een waarschuwing uit. Daarnaast zou het ‘dominante gedrag’ van Mislintat ervoor hebben gezorgd dat discussies over transfers niet mogelijk zijn. Sterker nog: de technisch directeur probeert transfers erdoorheen te duwen.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Nieuwe club Youssoufa Moukoko is bekend, Mislintat 'begaat een fout'

Bij Dortmund zijn ze het ook niet altijd eens over bepaalde aankopen, weet Sky te melden. Zo is er onmin over het aantrekken van Waldemar Anton, Pascal Groß en Yan Couto zorgden voor irritaties. De deals met Anton en Groß worden toegeschreven aan Mislintat, terwijl die van Couto en toptalent Justin Lerma Kehl zijn geregeld door sportief directeur Sebastian Kehl. Een mogelijke overgang van Maximilian Beier, waar die Borussen hard aan werken staat bovendien onder druk.

LEES OOK: ‘Borussia Dortmund laat gesprekken met PSV lopen, transfertarget te duur bevonden’

De transfer van Rayan Cherki van Olympique Lyon naar Borussia Dortmund heeft intern zelfs geleid tot ruzies. Niet iedereen was het eens met de komst van de Franse aanvallende middenvelder. Deze transfer was uiteindelijk ook de oorzaak van een flinke ruzie tussen Mislintat en nieuwbakken trainer Nuri Sahin.

Hoewel Mislintat dus voor veel onrust zorgt bij de Duitse topclub, lijkt het vooralsnog niet dat de voormalig technisch directeur van Ajax het veld hoeft te ruimen. Volgens Sky voelen de directeuren Ricken en Watzke nog geen noodzaak om afscheid te nemen te de ‘dominante’ Mislintat. Het Duitse medium heeft Borussia Dortmund om een reactie gevraagd over deze situatie, maar de club hult zich in nevelen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Derksen haalt keihard uit naar Humberto Tan: ‘Zo ontzettend nep’

Johan Derksen is niet te spreken over het programma Humberto à Paris van Humberto Tan.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen