Peter Bosz: 'Hij is technisch de beste speler die ik ooit gezien heb'

10 augustus 2024, 23:42
Foto: © ESPN

PSV-trainer Peter Bosz vindt Olivier Boscagli ‘technisch de beste speler’ met wie hij ooit heeft gewerkt. De verdediger keerde zaterdagavond tegen RKC Waalwijk (5-1 zege) terug in de basiself van PSV, nadat hij vorige week niet fit was voor de strijd tegen Feyenoord om de Johan Cruijff Schaal.

"Ik was blij dat hij weer speelde, want je ziet meteen zijn kwaliteit. Dat is bizar. Het mooiste moment was een bal die hij achteloos uit de lucht nam. Hij is technisch de beste speler die ik ooit gezien heb”, zegt Bosz bij ESPN. Hij schaalt Boscagli dus hoger in dan de spelers met wie hij samenwerkte bij bijvoorbeeld Ajax en Borussia Dortmund.

Artikel gaat verder onder video

“Niemand heeft zo'n mooie techniek als hij”, zegt de oefenmeester. Hij kan erg genieten van het spel van de Franse verdediger. “Techniek is de basis van het voetbal. Als bij een speler de ballen van de voet springen, kan je niet het positiespel spelen dat wij willen spelen. Hij is écht een hele goede speler.”

LEES OOK: Merkwaardige reactie bij balcontacten Jordan Teze in Philips Stadion

Bosz zegt dat hij Boscagli graag wil behouden. “Dat geldt voor alle selectiespelers. Hij is er en ik ga ervan uit dat hij blijft.” De Fransman leek met lies- en schouderproblemen uit de wedstrijd tegen RKC te komen. Bosz weet nog niet veel over de blessures, maar vreest niet het ergste. “Het valt allemaal wel mee. Hij heeft wat minder getraind dan de rest in de afgelopen weken.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 PSV grijpt mis: voormalig Ajax-ster na persoonlijk akkoord dicht bij transfer naar Napoli

PSV lijkt de komst van een voormalig aanvaller van Ajax uit het hoofd te moeten zetten.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Speelt hij in het nationale team van zijn land? Heeft het buitenland hem op de korrel? En fabuleuze techniek alleen is onvoldoende, behalve voor zaalvoetbal. Ik denk dat de opluchting heel groot was bij Bosz en tja dan zeg je wel eens wat

Bram Kot
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Hier zie je weer eens dat Peter Bosz niet nakomt wat hij in het verleden zei. Hij praat nooit over individuele spelers en nu, vlak voor een serieuze interesse uit de PL, hemelt hij deze speler op en krijgen ze spatjes om voor deze speler, die tot afgelopen seizoen, heel veel wissel zat , hoge bedragen te gaan vragen. Het is dus allemaal niet gemeend wat hij zegt, het is allemaal tactisch. Dit zal een keertje gaan misvallen bij spelers, zodra er eentje buiten de boot gaat vallen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen