Pepijn Lijnders krijgt ondanks uitschakelen van FC Twente keiharde kritiek

13 augustus 2024, 22:46
Foto: © Imago

Pepijn Lijnders beleefde dinsdag een succesvolle avond met Red Bull Salzburg, dat ten koste van FC Twente de laatste voorronde van de Champions League bereikte, maar de Nederlandse trainer wordt na het 3-3 gelijkspel toch bekritiseerd. Valentijn Driessen vindt Lijnders verantwoordelijk voor een onnodig spannende slotfase.

Salzburg leidde met 1-3, maar incasseerde twee doelpunten in het laatste halfuur. “Dat het jonge talentvolle Red Bull Salzburg in de slotfase panikeerde viel Lijnders te verwijten”, schrijft Driessen in De Telegraaf. “Hij dacht veel te snel dat de wedstrijd was gespeeld en haalde zijn twee snelle levensgevaarlijke aanvallers met diepte in hun spel al in de 67e minuut naar de kant.”

Artikel gaat verder onder video

Lijnders werd in mei aangesteld bij Red Bull Salzburg en kwam over van Liverpool, waar hij jarenlang fungeerde als assistent van Jürgen Klopp. “Klopp kan wel weglopen met Lijnders en hem overal bewieroken; in Salzburg met al z’n onbegrensde mogelijkheden onder de vlag van het Red Bull-concern moet hij met de billen bloot”, schrijft Driessen. “Lijnders heeft de beschikking over geweldig spelersmateriaal, maar of hij daar de juiste man voor is…”

LEES OOK: Vlap ergert zich groen en geel: 'Hij gaat janken, kan ik niet tegen'

Overigens vindt de chef voetbal van De Telegraaf ook dat Twente-trainer Joseph Oosting gefaald heeft. Driessen zag Twente met ‘een hoop opportunisme’ voor de dag komen, maar zag Oosting ‘missers’ begaan. “Aanvallers opstellen zonder snelheid, zonder diepte en die het liefst in de bal komen, was vragen om problemen tegen het fantastische positiespel van de ploeg van Lijnders”, aldus Driessen. “Zodoende maakten beide trainersrookies als eindverantwoordelijken in de Champions League een heel zwak debuut.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 ‘FC Twente dreigt na Pröpper tweede sterkhouder in korte tijd te verliezen’

Het Belgische Anderlecht heeft belangstelling voor een sterkhouder van FC Twente.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

redknap
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Oosting is mede verantwoordelijk voor de uitschakeling van FC Twente. Hoe is het mogelijk dat de Twente backs die buitenspelers alle ruimte gaven. Daar had hij moeten ingrijpen. Ook aanvallend moet je snelle spelers hebben . Zet hij Ltaief op de bank. Oosting moet nog wel wat bijleren. Achterhoede blijft zwak punt. Veel scherper en fanatieker d'r op zitten.

Baggio
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

maar Pepijn is wel door

ERIMIR
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

De zienswijze van Driessen klopt niet, daarom is ie ook geen trainer. Als je met 1-3 voorstaat hoef je niet vol voor de aanval te gaan. Het is juist goed om 2 aanvallers eruit te halen voor 2 verdedigende middenvelders om de winst over de streep te trekken, wat uiteindelijk toch niet is gelukt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen