PEC Zwolle en Van Polen trekken stekker uit onderhandelingen

14 augustus 2024, 18:38   Bijgewerkt: 15 augustus 2024, 17:42
Foto: © Imago

De onderhandelingen tussen PEC Zwolle en Bram van Polen over een nieuw contract hebben niet het gewenste resultaat opgeleverd. Dat meldt Tijmen van Wissing van RTV Oost althans. Van Polen vertelde vorige week bij Voetbalpraat op ESPN dat het de bedoeling was dat hij een traineeship in zou gaan. Daar waren PEC en Van Polen het inhoudelijk over eens, maar contractueel kwamen ze er niet uit. Daar komt het (voorlopig) ook niet meer van.

Van Polen beëindigde een paar maanden geleden, na ruim 500 wedstrijden in de hoofdmacht van PEC Zwolle, zijn spelersloopbaan. Het was toen al duidelijk dat het clubicoon voornemens was in de toekomst een andere functie te gaan bekleden. Van Polen heeft de ambitie om algemeen directeur te worden. Het was in eerste instantie het plan om een traineeship te volgen en op verschillende afdelingen mee te kijken. Maar daar gaat het, in elk geval voorlopig, dus niet van komen.

Artikel gaat verder onder video

Van Polen vertelde vorige week in het programma Voetbalpraat op ESPN dat PEC Zwolle en hij het maar niet eens werden over zijn nieuwe contract. Volgens Van Polen had hij recht op een transitievergoeding. Een akkoord kwam er niet en Van Polen hield een slecht gevoel over aan de gesprekken met zijn oude club. Hij gaf zelfs aan met ‘tegenzin’ op de club te arriveren. “Ik keek er tegenop om naar de club te gaan, dat voelde best ongemakkelijk. Ik voel me een soort van ongewenst”, zo klonk het. PEC Zwolle reageerde een dag later dat het de bedoeling was om alsnog overeenstemming te bereiken.

LEES OOK: Bram van Polen informeerde naar Ajax-talent: ‘Maar ze dichten hem een grote toekomst toe’

Maar zover komt het dus niet. “Van Polen stopt met zijn traject. Hij gaat formeel uit dienst en krijgt - koddig genoeg - een transitievergoeding mee. De visies op dit alles liggen ver uiteen. Ze zijn het wel eens over dat hij adviseur blijft bij PEC Zwolle en een traject blijft in de toekomst mogelijk”, zo schrijft Van Wissing woensdagavond op X. PEC Zwolle kwam niet veel later met de bevestiging. In een brief richt Van Polen zich tot de supporters van PEC Zwolle. Van Wissing liet eerder al weten doorschemeren dat PEC Zwolle-supporters niet op goed nieuws hoefden te rekenen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Enorm pijnlijk dat dit gebeurt tussen club en clubicoon. Bram zijn verhaal bij ESPN kwam niet goed over. Voor mij leek het erop dat hij als kantoormedewerker niet teveel in wilde leveren op de financiële regelingen waar hij als speler recht op had. Dat begrijp ik natuurlijk wel, maar ik kan me ook voorstellen dat dat voor de club niet realistisch is. Je moet je ook afvragen of dat de verhoudingen op de werkvloer goed zou doen. Dan zit je als afgestudeerde dame of heer ineens naast een oud-profvoetballer zonder enige ervaring te werken die allerlei privileges heeft die jij niet hebt. Nogmaals, dit is puur hoe het op mij overkwam uit de woorden van Van Polen. Ik vind Bram van Polen een leuke gast en PEC een sympathieke club en hoop dat ze er alsnog uit zullen komen. De supporters zullen zich ook wel laten horen denk ik.

dilima1966
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Ben je de club altijd trouw geweest 500 wedstrijden gaan ze zo met hem om hij wil verder groeien in de voetballerij geeft fc Zwolle hem geen kans

Henkapestaart
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Nee Pec Zwolle wil niet tonnen per jaar betalen voor iemand in opleiding dat geld is hij niet waard dat is het probleem. Misschien dat grote clubs als Ajax en PSV dit wel kunnen/willen betalen voor de opleiding van ex spelers maar voor PEC is dit lastiger.

Erik45
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Tijmen van Wissing en het woord "koddig". Een twee eenheid om kotsbeu van te worden. "Koddig" betekend volgens de "Van Dale" "grappig". Tijmen van Wissing en het begrip "grappig". Mochten er onder jullie wanhopigen zijn die Tijmen van Wissing "grappig" dan wel "koddig" vinden, 088 0767 000

Allback
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Als ik het goed begrijp wil Van Polen een "transitievergoeding" van het salaris van een profvoetballer naar het salaris van een kantoormedewerker en is hij boos omdat hij dat niet krijgt of dat het bedrag niet hoog genoeg is? Ik kom bijna niet meer bij van het lachen. Beste Bram, je hebt jarenlang geprofiteerd van een zeer vorstelijk salaris waar je relatief gezien vrij weinig voor hebt moeten doen. Je hebt een luxe leven gehad. Nu stap je daar na jaren uit. Je krijgt nu het salaris wat bijna iedere Nederlander krijgt en waar je daadwerkelijk een hele dag voor moet werken. Het is aan jou om te bewijzen dat je meer kan buiten het voetbal en als je dat goed kan groei je qua salaris door. Al zul je wellicht nooit meer het salaris zien van een profvoetballer.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen