Overmars haalt oude bekende van Ajax naar Antwerp met eenjarig contract

13 augustus 2024, 19:34
Foto: © Imago

Antwerp FC heeft zich versterkt met Jaïro Riedewald. De verdedigende middenvelder heeft een eenjarig contract getekend, met een optie voor een extra jaar. Riedewald was transfervrij, nadat zijn contract bij Crystal Palace deze zomer afliep. Antwerp maakt zijn komst bekend via de officiële clubkanalen. .

De afgelopen seizoenen speelde Riedewald maar mondjesmaat in de Engelse Premier League. De nu 27-jarige middenvelder kwam het afgelopen seizoen tot 230 speelminuten in de competitie, terwijl hij de jaargang ervoor maar 59 minuten maakte. Riedewald kan op meerdere posities uit de voeten: voornamelijk als verdedigend middenvelder, maar ook als linksback en en centrale verdediger. Daardoor was hij een interessante optie voor Antwerp-directeur Marc Overmars, die hem nog kent uit zijn tijd bij Ajax.

Artikel gaat verder onder video

Tussen 2014 en 2017 speelde Riedewald in de hoofdmacht van de Amsterdammers, nadat hij eerder al de jeugdopleiding had doorlopen. Bij Ajax speelde de Nederlander lang niet alle wedstrijden, maar toch maakte hij na drie seizoenen de overstap naar de Engelse Premier League. Dat leek wat te hoog gegrepen.

LEES OOK: Vermoedelijke opstelling Ajax: Farioli haalt bezem door de basiself

Bij Antwerp zijn enkele middenvelders onlangs vertrokken, waardoor de club van Overmars op die positie versterking kon gebruiken. Zo vertrok Jurgen Ekkelenkamp naar Udinese, terwijl Alhassan Yusuf aan New England Revolution verkocht werd. Antwerp werd vorig seizoen zesde in de 'kampioenschapsronde' in België, nadat het in de reguliere competitie als derde was geëindigd. Tot deze zomer was Mark van Bommel er trainer.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Francesco Farioli roept jonge Ajacied bij zich wegens foto op Instagram

Francesco Farioli voelt de noodzaak om even bij te babbelen met een talentvolle speler van Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Laurens1
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Tja Overmars mag dan wat minpuntjes hebben, hij weet in ieder geval nog steeds geld te verdienen voor een club. Gezien zijn slechte hartfuncties zal dit wel zijn laatste project zijn.

Copa
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Van de week dacht ik nog aan deze speler, maar was zijn naam vergeten. Nu komt het ineens op de site. Mag Overmars werken in Belgie?

Paulito
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Nee is internationaal geschorst voor deze viespeuk.

Copa
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Vreemd dan de kop van het artikel

Enrico
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Sinds wanneer werkt Overmars Hij is nog geschorst door de Fifa Tot en met 16 november mag hij zichwereldwijd niet bemoeien met voetbal zaken Hij is dus zwaar in overtreding... Overmars accepteert schorsing, Antwerp spreekt steun uit: 'Iedereen krijgt tweede kans' - https://nos.nl/l/2510472

KlaasJanH
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Ga huilen,jij lijkt mij er nog wel een die al heeft gebeld met het om ook he ouwe nsb'er

LCA
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Overmars is toch de verrader in deze? Hij is in de fout gegaan, en de redacteuren hier die zuigen van alles uit hun duim om discussies uit te lokken. De leugen regeert. En trouwens KlaasJanH, ooit van omgangsvormen gehoord?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen