Opvallend: Jong PSV opent Keuken Kampioen Divisie-seizoen met vijf (!) spelers uit de hoofdmacht

12 augustus 2024, 19:25
Foto: © Imago

Jong PSV neemt het maandagavond met een bijzonder sterke basisopstelling op tegen de leeftijdsgenoten van Ajax. Nieuwe trainer Alfons Groenendijk kent basisplekken toe aan Jöel Drommel, Ricardo Pepi, Couhaib Driouech en Isaac Babadi.

Daarmee kiest de oefenmeester voor vier namen die normaalgesproken hun opwachting maken in de hoofdmacht. Spelers als Tygo Land, Matteo Dams en Emmanuel van de Blaak, die in de voorbereiding op het nieuwe seizoen regelmatig minuten maakten, starten ook in de basis.

Artikel gaat verder onder video

Bij Jong Ajax verschijnt Ahmetcan Kaplan aan de aftrap, al had Francesco Farioli dit zondagmiddag al aangekondigd. Daarnaast maakt Julian Rijkhoff zijn opwachting op De Herdgang. De van AA Gent overgekomen Jorthy Mokio start maandagavond voor het eerst in de basis bij Jong Ajax.

Opstelling Jong PSV:

Drommel; Van de Blaak, Bresser, Dams, Van de Riet; Land, Buwuah, Babadi; Abed, Pepi, Driouech.

Opstelling Jong Ajax:

Setford; Alders, Verschuren, Kaplan, Mokio; Brandes, Faberski, Chourak; Konadu, Rijkhoff, Banel.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Perez: 'Hij is het hart van het elftal, onmisbaar voor Feyenoord'

Kenneth Perez is lyrisch over het optreden van een speler van Feyenoord tegen PSV.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Het spel van competitievervalsing is zelf bij de eerste wedstrijd al begonnen. Of het nu betaalde clubs zijn alles spelen op de vrijdag en de betaalde clubs niet op maandag zodat ze sterkere spelers kunnen opstellen. Hoe is dit te verkopen tegen de andere KKD clubs. Dank KNVB voor de bijzondere slechte regels en weer een blijk dat het bestuur van de KNVB er totaal geen bal verstand van heeft. Wie er ook zit alles moet snel vervangen worden door deskundige mensen.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Jong PSV kan nooit promoveren naar de Eredivisie, hoezo competitievervalsing.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Omdat je elke week tegen een verschillend jong elftal voetbal dat bedoelt Boyke niet dat ze wel of niet kunnen promoveren Dus de enne week wel met eerste elftal spelers en de andere week geen eerste elftal spelers dus of minder of meer eerste elftal spelers

ERIMIR
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Dat kan wel zijn, maar het is de bedoeling van de clubs die een beloftenteam hebben in de KKD om de reserves speelminuten te geven ipv alleen maar op de bank in het eerste elftal. Zij zullen echt geen rekening houden welke reservespelers ze inzetten tegen welke ploegen uit de KKD. Zij doen dit wanneer ze vinden dat het moment daar is.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ten eerste is er een limiet van hoe vaak ze mogen spelen bij de belofte en ten tweede ligt het er aan wie er geblesseerd is in het eerste en dan vervangen wordt door een wissel speler die de weken ervoor bij het belofte gevoetbald heeft dus heb je wel degelijk een minder of sterker belofte elftal tegen over heeft niks met de trainer te maken die kijk welke tegenstander de belofte team heeft op dat moment maar met inzet van de eerste elftal te maken vandaar dat ze ook maar een x aantal wedstrijden bij het belofte mee mogen doen

Kramer
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Competitievervalsing.. tja snap het punt wel. Gewoon alles op de vrijdag spelen, dan ben je van vrijwel al het gezeur af. Of zit je bij de selectie van het eerste bij de wedstrijd op zaterdag dan mag je maandag niet bij Jong meedoen. Maar er moeten wel strengere regels komen, 5 basis spelers die normaal gewoon spelen bij het eerste is buiten proporties. Maar tja, heel de kkd heb ik niet veel mee.. de Toto heb je 7 van de 10x goed als je meespeelt.

haike
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

tsja zijn allemaal wisselspelers die bijna niet aan bod komen!! alleen die driouch denk ik zo in het eerste!! maar bij ajaks ziet ik er ook 3 die vaak in het 1e spelen!! duuuus!!

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Ach ja terugkerend onderwerp(en accounts in een oud jasje)waar toch niks aan veranderd .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen