Feyenoord moet plots drie spelers missen tegen Sparta en speelt met basisdebutant

25 augustus 2024, 13:18   Bijgewerkt: 25 augustus 2024, 13:35
Foto: © Imago/realtimes

De opstelling van Feyenoord voor de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam is bekend. Drie basisspelers van vorige week zijn er ditmaal niet bij. De stadsderby begint zondagmiddag om 14.30 uur op Het Kasteel.

Trainer Brian Priske houdt vast aan de 4-3-3-formatie. Hij begon het seizoen met 3-4-3, maar schakelde vorige week tegen PEC Zwolle met succes over op 4-3-3 (1-5 zege). Priske kan echter niet beschikken over Hugo Bueno, Antoni Milambo en Bart Nieuwkoop, die verrassenderwijs niet tot de wedstrijdselectie behoren. Feyenoord meldt dat alle drie de spelers een blessure hebben. Bueno wordt op de linksbackpositie vervangen door basisdebutant Gijs Smal, terwijl Gjivai Zechiël de plek van Milambo inneemt.

Artikel gaat verder onder video

Thomas Beelen begint in de basis bij Feyenoord en vervangt Nieuwkoop in de achterhoede. Beelen speelt als centrumverdediger, waardoor Lutsharel Geertruida opschuift naar de rechtsbackpositie. Beelen maakte tegen PEC Zwolle halverwege de wedstrijd zijn rentree, nadat hij voorafgaand aan de wedstrijd tegen Willem II afhaakte met een blessure tijdens de warming-up.

Bij Feyenoord zit Justin Bijlow voor het laatst op de bank. De doelman staat voor een transfer naar Southampton. De negentienjarige zomeraanwinst Jeyland Mitchell, overgekomen van LD Alajuelense uit Costa Rica, zit voor het eerst bij de selectie en start op de bank.

Bij Sparta ontbreekt Teo Quintero door een blessure. Hij wordt achterin vervangen door Rick Meissen. Verder is de opstelling ongewijzigd ten opzichte van de uitwedstrijd tegen FC Twente (1-1).

LEES OOK: Grote onzekerheid richting Feyenoord - Ajax: 'Gaat De Klassieker wel door?'

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, Smal; Zerrouki, Zechiël, Timber; Stengs, Giménez, Paixão

Opstelling Sparta Rotterdam: Olij; Reith, Meissen, Eerdhuijzen, Van der Kust; Baas, Verschueren, Clement; Neghli, Lauritsen, Nassoh

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Als er 3 spelers gelijktijdig een blessure hebben dan is dit een kwestie van verkeerde training geven en helaas heb ik daar de nodige ervaringen mee.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen