Opmerkelijke onthulling over mislukte transfer: ‘Stengs aangeboden door management’

16 augustus 2024, 21:18
Foto: © Imago

Calvin Stengs is door zijn management aangeboden op het zogeheten TransferRoom, die opmerkelijke onthulling doet NRC. De middenvelder zag een transfer naar Charlotte FC in rook opgaan, maar de Amerikaanse club dacht eerst dat het geen kans had op het aantrekken van de aanvaller annex middenvelder van Feyenoord.

De subtopper uit de MLS wil graag doorgroeien en uit analyses bleek Stengs een ‘zeer interessante optie’. De achtvoudig Oranje-international moest Charlotte FC van de nodige creativiteit voorzien. “Aanvankelijk dachten ze in Charlotte dat Stengs niet haalbaar zou zijn – te duur, te hoog gegrepen. Totdat de scouting ziet dat Stengs wordt aangeboden op TransferRoom”, schrijft NRC.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Van Gelder: 'Misschien denkt hij: Koeman ziet me niet zitten, ik ga niet voor Oranje spelen'

Tot een transfer kwam het echter niet: Stengs kwam niet door de medische keuring vanwege littekenweefsel op knie. Stengs gaf zelf te kennen dat hij begon te twijfelen, waarna hij de stekker eruit trok. Deze week meldde hij zich weer bij Feyenoord om zich te richten op een nieuw seizoen bij Feyenoord.

LEES OOK: Sjoerd Mossou trekt verhaal van Calvin Stengs in twijfel: ‘Dat is totale bullshit’

Er rezen eerder al twijfels over de transfersom van Stengs, zo werd deze als heel laag gezien. Ook NRC heeft hier vraagtekens bij. “Wat de werkelijke redenen zijn dat Feyenoord bereid was om hun cruciale aanvaller zo makkelijk te verkopen, blijft onduidelijk”, aldus de krant. “Het roept vooral vragen op over de financiële situatie van de club – de directie werd in het laatste jaarverslag door de rvc nog gevraagd „maatregelen te treffen” om de liquiditeit te kunnen blijven waarborgen.”

Marktwaarde daalt

In clubwoordvoerder van Feyenoord heeft aan NRC laten weten dat het ‘nooit ergens melding heeft gemaakt’ wat betreft het meewerken aan een vertrek van Stengs. Ingewijden laten aan de krant weten dat het zeker is dat door deze ontwikkelingen de marktwaarde van Stengs zal dalen. “Zo verloor Feyenoord waarschijnlijk miljoenen op een transfer, die uiteindelijk niet is doorgegaan. En werd Stengs beschadigd, nog voor hij de deur uit was.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ian Maatsen moest om pijnlijke reden weg bij Feyenoord: 'Dit deed pijn, ik wilde stoppen'

Ian Maatsen wilde stoppen met voetbal toen Feyenoord besloot niet met hem verder te gaan.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Feyenoord is nu over compleet. Ze moeten de Amerikanen maar weer bellen en de prijs aanpassen. dan kan deze jongen gaan ballen

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Dat wil hij niet meer joh . Lezen is moeilijk

Sticks
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Stengs begon te twijfelen. Dat gelooft toch niemand? Ze wilden hem niet vanwege zijn knie. Hij benadeelt nu zijn eigen club want zijn waarde daalt door dat knie verhaal.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Pure onzin 'sticks' . Maar goed lezen is moeilijk. Iedereen weet dat zijn knie niet dramatisch is,maar niet 100%. Je moet er goed mee omgaan dan speel je 95 %van de wedstrijden bij feyenoord,dus ook in de us . Bij charlotte speelt hij veel minder wedstrijden , en de competities is minder zwaar dus. Daarom was hij al goedkoop . Na de keuring wou charlotte ineens weer van alles . En toen wou stengs die al twijfelde terug. Waarschijnlijk wilden ze ook minder salaris etc betalen . Dus doe een keer je huiswerk als je weer eens feyenoord negatief wil neerzetten . Zijn waarde die rondgaat is nooit de waarde geweest

Sticks
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Draai het maar om. Prima. Op Amerikaanse websites is te vinden dat Charlotte FC twijfelde omdat ze ontdekt hadden dat zijn knie er niet goed uitzag. Pas daarná werd besloten om de onderhandelingen onder andere voorwaarden aan te gaan. Wat van hun standpunt gezien terecht is. Je wil minder betalen voor een speler die niet 100% in orde is. Ze hebben daar vast intensievere keuringen als in Rotterdam. Goed lezen is idd moeilijk. Dingen opzoeken nóg moeilijker.

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

gtsb, sticks = storm

Fr010
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Al zou zijn waarde €0,- zijn, de creativiteit en de voetballer is meer waard dan dat hij voor een groot bedrag weg gaat. Er zijn alleen talenten voor -21 aangetrokken en voor verhuur aan F.C Dordrecht. We moeten de champions league in

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Geduld is een schone zaak !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen