Rel om Santiago Giménez: 'Je zegt echt schandalige dingen, ik schaam me dat ik naast je zit'

28 augustus 2024, 15:01   Bijgewerkt: 28 augustus 2024, 17:43
Foto: © Imago

Harry van der Laan, analist bij RTV Rijnmond, vindt dat Santiago Giménez bestraft moet worden met een gele kaart voor zijn uitgebreide doelpuntenviering. De spits van Feyenoord viert hij de treffer altijd eerst met de supporters en zijn ploeggenoten, waarna hij knielt op het gras en met zijn vingers omhoog wijst. Van der Laan vindt het uiterst storend, maar die opmerking schiet volledig in het verkeerde keelgat bij Feyenoord-watcher Dennis van Eersel van RTV Rijnmond.

In het programma Rijnmond Sport begint Van der Laan zijn betoog over Giménez, die onlangs tegen PEC Zwolle vanwege zijn vaste ritueel zeer uitgebreid de tijd nam na zijn doelpunten: "Ik vind het belachelijk. Verschillende spelers gaan er ook nog bij zitten. Ik vind het raar dat dit door de leiding niet zegt van: we doen dit niet. Je kan er wat mij betreft, net als met het uittrekken van een shirt, een gele kaart voor geven", stelt Van der Laan, die zich aan nog meer zaken stoort: "En als we dan toch bezig zijn: die neuspleisters, daar stoppen we ook mee. Dat is al helemaal belachelijk. Het slaat helemaal nergens op. Er is wetenschappelijk bewezen dat het helemaal geen invloed heeft."

Ergernis om harde woorden

Artikel gaat verder onder video

Collega Van Eersel, vaste volger van Feyenoord namens RTV Rijnmond, ergert zich groen en geel aan de woorden van zijn collega: "Dit is dezelfde Harry van der Laan die in de regenboogvlag-discussie vond dat we naar iedereen tolerant moesten zijn? Je zegt echt schandalige dingen. Ik hoop dat we het eruit knippen straks. Ik schaam mij kapot dat ik naast je zit. Ik vind het echt gênant, Harry", zegt Van Eersel, waarna Van der Laan hem in de rede valt en aangeeft dat het hem niet uitmaakt wat hij ervan vindt.

LEES OOK: Derksen komt met duidelijke boodschap aan Feyenoord en Ajax na nieuws over Klassieker

"We hebben het over een voetbalstadion", vervolgt Van der Laan. "Het is geen gebedshuis? Het is een voetbalstadion. Ik irriteer mij en ik ben niet de enige", besluit Van der Laan, waarna Van Eersel tot slot nog één keer zijn punt wil maken tegen zijn collega: "De eerstvolgende keer dat wij weer een discussie hebben over tolerantie en respect ben ik benieuwd hoe jij je dan roert. Ik vind het echt gênant wat jij aan het doen bent", eindigt Van Eersel de discussie.

Het volledige fragment uit de uitzending van RTV Rijnmond is hier te bekijken:

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

lekker die jongen zijn goaltjes laten vieren zoals hij dat gewend is. Als je hier al overweegt om een gele kaart voor te gaan geven, zou ik die heel graag eerder ingevoerd willen zien voor het bewust aannaaien van een gele/rode kaart aan een tegenstander en die belonen met ROOD!

FC1993
Link gekopieerd!
    35
    + 1
avatar

'Laatste voetbalnieuws' 🤣 Dit is een fragment van afgelopen vrijdag, en jullie gooien het nu online alsof het breaking news is? Hoop vreemde keuzes worden er gemaakt bij FCUpdate...

Sticks
Link gekopieerd!
    51
    + 1
avatar

Voor dat aanstellerige juichen mogen ze van mij meteen een kaart trekken. Dansjes, doen alsof je een pijl afschiet, knielen, weet ik wat allemaal. Bijzonder irritant gedrag. Ik ben het helemaal eens met van der Laan. Gewoon juichen, je shirt aanlaten en klaar.

Goku
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Echt, en morgen is het bij jou weer anders. Maar heb je nooit gehoord over Bergwijn met zijn W of Depay met zijn vingers in zijn oor als voorbeelden....

jurgen😎
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

BRiesjuh Briesjuh Briesjuh jou mening telt niet en is niet belangrijk hele dag huilen op feyenoord artikelen Briesjuh sticks Hendrick de man van vele commentaar en zelflikes maar een meester in NIKS

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Het is bij deze gast al anders als het over zijn heilige ajax gaat . Ik zou me meer storen aan een te dikke spits die niet in de buurt komt van een viering . Ze pikken nu santi er steeds uit maar er zijn erbij waarbij de 'viering' net zolang duurt . Wat ik al zei we spelen gelijk en dan is alles ineens slecht en kan niet etcetc.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

@gtsb als Briesjuh sticks hendriks geblokkeerd wordt bij fcupdate rijd ie met die driewieler fiets voor speciale mensen met een helm zo die zorgboerderij uit en zo de plomp in . Hij heeft echt echt geen leven

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Blijft er hier ook niet veel meer over als ze dat doen 🤣🤣🤣.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

5 spookaccounts voor zn gespleten persoonlijkheidsstoornis

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Daarover gesproken: waar is bean?

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Bean hoorde bij de persoonlijkheid beukie 🤣🤣🤣. Ja het is met om de paar maanden ongeveer 5 nieuwe namen ook niet meer bij te houden . Voor de persoon in kwestie wel die weet niet eens meer wie krotje storm etcetc is .

kib*
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

@goku, En Geertruida die voor Willem 2 zegen van boven vroeg en hem niet kreeg ?

Qwertqjdn
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Stop dan lekker met kijken als je het niet leuk vind jochie. Niemand boeit het of je wel of niet kijkt

rob lunsingh
Link gekopieerd!
    32
    + 1
avatar

gun elkaar de ruimte om van mening te verschillen, gzd leven we nog in een democratie

Allback
Link gekopieerd!
    30
    + 1
avatar

Als spelers een pleister op hun neus willen plakken of op hun voorhoofd, laat ze lekker. Zij zijn diegene die voor lul lopen. Ik snap alleen niet dat de vriendinnen of spelers vrouwen niet een keer zeggen: schat doe is normaal je staat voor gek.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Die pleister is voor de ademhaling altback lees een boek voordat je domme dingen zegt. shiitttt

Allback
Link gekopieerd!
    32
    + 1
avatar

De pleister werkt helemaal niet bij sporten. Dat is zoals in het artikel staat wetenschappelijk ook niet bewezen. “Maar er is geen wetenschappelijk bewijs dat dat het zuurstofgehalte hoger wordt of blijft en topsporters daardoor beter kunnen presteren”, stelt KNO-arts Mark Friebel desgevraagd in het Algemeen Dagblad. Eerder droegen ook voetballers Robbie Fowler en Alessandro Del Piero al eens zo’n pleister, maar wetenschappelijk bewijs ontbreekt dat het daadwerkelijk helpt. Friebel denkt dat het vooral een placebo-effect heeft onder voetballers. “Als het gaat om topprestaties leveren, is er altijd wel een soort placebo”, legt hij uit. “Als je zelf maar gelooft dat een hulpmiddel echt helpt, of je nu twee verschillende sokken aandoet of een pleister op je neus plakt, dan werkt het." Oftewel geen domme dingen zeggen en doen alsof je het beter weet dan een KNO arts.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Het is wel bewezen anders dragen ze het toch niet is toch geen mode show alsjeblieft hoor hey

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Maak je toch niet zo druk Harry .

Zadkine
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Afplakken sieraden, kussen van je ketting, kussen of wijzen naar publiek of naar embleem van je werkgever, zwaaien, sokken ophalen, troosten van collega verbieden en snel een beetje.

LudiekInside
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Eigenlijk heb je hier deels gelijk. Want sommige zaken zijn te wel te doen omdat het geen tijd kost en omdat er geen religieuze aanbiddingen bij te pas komen. Op de grond knielen, kruisteken maken en met twee handen in de lucht wijzen of op de knieën en het veld kussen als gebed zoals in een moskee zijn eigenlijk not done. Al die rituelen ter gedachte aan een of ander vermeende entiteit zoals god of allah zijn storend. In de openbare ruimte verbieden die handelingen. Heel irritant dus zoals bij shirtje uittrekken een gele kaart tonen. Bij tweede goal: rood. Zal dan zo klaar zijn.

DFlex
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

het enige dat storend is aan zijn viering is dat het een halve minuut extra duurt. Want hij gaat het eerst vieren en daarna een halve minuut op het gras zitten. Deels snap ik vd Laan, maar hij overdrijft wel. Van Eersel ook trouwens. En idd ... oud nieuws. was op maandag na Zwolle

zeeuwkuip
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Nou ik sta voor 100% achter van Eersel. Het is ronduit beschamend hoe v/d Laan zich laat gaan in dat programma. Van mij hoeft hij niet meer te komen!
Een grotere drukteschopper is er niet.

Kramer
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Juichen.. waar hebben we het over.

LCA
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

gewoon een tijdslimiet van 10 seconden instellen. na 10 seconden moet de gang naar de middenlijn ingezet worden ongeacht of de goal nog door de var bekeken wordt of niet. Mogen de spelers in kwestie daar in afwachting van goedkeuring hun dankbaarheid tonen aan het denkbeeldige omnipresente wezen daarboven....

jurgen😎
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Harry wie overigens hoeveel doelpunten in de eredivisie????? Wie kent hem nog? ????

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Who cares? Als Gimenez zo zijn doelpunten wilt vieren, so be it. Ene doet dat andere maakt een raar dansje de andere sust en weer een ander laat geen emoties zien. Zolang het niet tegen de regels in gaat (uittrekken van shirt of echt gebaren maken die je niet KAN tolereren) moet er geen groot probleem van gemaakt worden.

Voetbalfan
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Laten al die media nu eens gewoon stoppen met dat geouwehoer over voetbal. Ze praten zo veel dat ze zelfs niet weten waar ze het over moeten hebben. Ik ben erg benieuwd of er wel naar wordt geluisterd. Ergste is dat ze er nog voor betaald worden ook.

Lb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vd Laan voeg ook niks toe aan het progamma 0 ,0

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen