Arsenal-keeper Raya oogst lof met ongelooflijke dubbele redding tegen Aston Villa

24 augustus 2024, 20:12   Bijgewerkt: 25 augustus 2024, 15:32

Arsenal is in het uitduel bij Aston Villa ontsnapt aan een achterstand met grote dank aan doelman David Raya. De Spanjaard bracht een kleine tien minuten na rust op schitterende wijze tweemaal redding binnen twee seconden. Tien minuten later zette Leandro Trossard The Gunners vervolgens alsnog op een 0-1 voorsprong op Villa Park.

De Belgische Villa-middenvelder Amadou Onana nam het doel van Arsenal van buiten het zestienmetergebied onder vuur, maar doordat een Arsenal-verdediger de bal van richting veranderde leek het speeltuig met een boog vlak onder de lat binnen te gaan vallen. Dat was buiten Raya gerekend, die er met een katachtige reflex in slaagde de bal nét voor de lat weg te tikken.

Daarmee bood de oud-keeper van Brighton & Hove Albion echter wel een tweede, levensgrote mogelijkheid aan Villa-aanvaller Ollie Watkins, afgelopen zomer nog de beul van Oranje in de halve finale van het Europees Kampioenschap in Duitsland. Met een leeg doel voor zich leek Watkins vallend alsnog binnen te koppen, maar Raya was razendsnel weer op zijn benen en strekte zich tot het uiterste om vervolgens ook de tweede kans uit zijn doel te ranselen.

Op X buitelen de gebruikers over elkaar heen om Raya te overladen met loftuigingen. "Wat een ongelooflijke redding. Ongetwijfeld een van de beste saves van het seizoen", jubelt de Nederlandse twitteraar @TheEuropeanLad bijvoorbeeld.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl