Ongeloof om blessure van Jeroen Zoet: ‘Ik heb dit nog nooit gehoord. Dit is toch je werk?’

17 augustus 2024, 19:28
Foto: © Imago, ESPN

AZ treedt zaterdagavond tegen NEC aan zonder Jeroen Zoet. De 33-jarige doelman heeft vorige week tegen Almere City op markante wijze een blessure opgelopen.

Zoet, deze zomer transfervrij overgekomen van Spezia, verdedigde vorige week tegen Almere City het doel van AZ. Hij maakte de negentig minuten vol, maar hield wel liesklachten over aan het duel. “Het was een wedstrijd waarin hij veel de lange bal moest spelen, vanwege de druk van Almere City. Daardoor heeft hij spierklachten overgehouden aan de wedstrijd”, lichtte hoofdtrainer Maarten Martens vrijdag toe op een persconferentie.

LEES OOK: Zaakwaarnemer Weghorst onthult eisen waaraan nieuwe club moet voldoen

Artikel gaat verder onder video

Zoet ontbreekt door de spierklachten zaterdag tegen NEC. Rome-Jayden Owusu-Oduro is zijn vervanger in het Alkmaarse doel. In het televisieprogramma De Eretribune van ESPN klinkt er voorafgaand aan het duel verbazing over de blessure van Zoet. “Hij is geblesseerd geraakt door die lange ballen. Heb jij dat ooit wel eens meegemaakt als trainer bij een keeper?”, vraagt presentatrice Aletha Leidelmeijer aan Mario Been.

“Nee, je zou zeggen dat je dat normaal gesproken wel zou moeten kunnen als keeper”, reageert de tafelgast en voormalig trainer van onder meer NEC en Feyenoord. “Maar als je heel veel van die lange ballen moet trappen en je hebt een matige lies: dan zou het kunnen.”

“Ik heb dit nog nooit gehoord, hoor. Dit is toch je werk: zo’n doeltrap?”, uit ook presentator Jan Joost van Gangelen zijn verbazing over de wijze waarop Zoet geblesseerd raakte tegen Almere City. Been: “Het lijkt me dat je dat wekelijks doet ja.” Van Gangelen: “Martens zei dat Zoet niet verwachtte dat hij zo vaak moest trappen.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ajax stuurt aan op vertrek: ‘Hij móét eigenlijk weg’

Een basisspeler van Ajax 'moet eigenlijk weg', stelt ESPN-verslaggever Cristian Willaert.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

svl
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Nouja, ik heb als slager ook last van mn poten na de feestdagen in december. Alleen kan ik Almere City niet echt vergelijken met de kerstdrukte, Zoet mag zoiets zeggen als ie tegen pakweg ManC of Bayern gespeeld heeft.

FROIO
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ik weet niet hoe veel lange ballen hij heeft moeten trappen. Als elke doeltrap lang moest zijn kan hij gemakkelijk boven het gemiddelde van een veldspeler uitkomen lijkt mij. Ben geen deskundige maar ook techniek kan ermee te maken hebben.? Verhouding van kracht in bovenbeen en onderbeen.?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen