Onbegrip voor Kroes: 'Waarom zou je hem halen, het probleem ligt ergens anders'

28 augustus 2024, 14:42   Bijgewerkt: 28 augustus 2024, 14:50
Foto: © Ajax-Youtube/realtimes

Marciano Vink snapt weinig van het transferbeleid van Ajax. De Amsterdammers halen Wout Weghorst naar de club, iets wat de analist van ESPN een opmerkelijke actie vindt. Volgens Vink moet Ajax op andere plekken in de selectie spelers aantrekken.

Vink ziet vooral een ander gedeelte van de selectie waar Ajax zich zou moeten versterken, terwijl ook de financiële situatie van de club niet betekent dat de Amsterdammers met geld kunnen strooien. "Waarom zou je Weghorst halen als je nog zo'n beperkt budget tot je beschikking hebt?" vertelt Vink bij ESPN. "Ik vind het een heel opmerkelijke transfer. Bij Ajax zit het probleem op het middenveld, daar zit te weinig kwaliteit en creativiteit. Als Steven Berghuis een keer wegvalt, houd je niet veel over. Kian Fitz-Jim heeft het best aardig gedaan, maar is denk ik nog net te licht. Bij het spel dat Ajax graag wil spelen, vanuit balbezit tot een aanval komen, heb je nog een creatieve middenvelder nodig."

Artikel gaat verder onder video

Perez snapt de transfer van Weghorst wel wat beter. "Tot 2,5 jaar geleden was Weghorst geen Ajax-voetballer, maar nu wel. Ze hebben characters nodig. Dat Steven Bergwijn aanvoerder werd, is echt een grove fout geweest. Dat willen ze nu herstellen met types als Jordan Henderson en dus nu ook Weghorst. Hij kan jongens laten zien wat je ervoor moet doen om het maximale te bereiken."

LEES OOK: Ajax moet het doen zonder sterkhouder tegen Jagiellonia Bialystok, EK-ganger keert wel terug in basis

Toch ergert Perez zich vooral aan Weghorst. "Hij is heel vaak irritant om naar te kijken, met zijn toneelspel. Of ja, misschien is het geen toneel, ik ken hem niet persoonlijk. Hij heeft een bepaalde drive en hij heeft bij het Nederlands elftal laten zien van grote waarde te kunnen zijn." Vink vindt dat één van zijn sterkste punten. "Die mentaliteit daar kunnen veel, en dan bedoel ik ook echt heel veel, spelers nog wat van leren. Maar ik ben vooral echt benieuwd hoe hij zich qua gedrag en als teamspeler gaat manifesteren bij Ajax. Ook het Amsterdamse publiek is kritisch, er wordt veel van hem verwacht. Ik ben benieuwd naar de gedachte van Alex Kroes, hij heeft dit toch erdoor gekregen bij de Raad van Commissarissen, waar veel voetbalverstand zit. Ik zie de match nog niet, maar aan de andere kant: er moet iets geforceerd worden."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'We zijn met Ajax in gesprek of we de samenwerking nog wel willen verlengen'

Er komt mogelijk een einde aan een samenwerkingsverband van Ajax, dat één topspeler heeft opgeleverd.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Sinds Haller weg is heeft Ajax geen speler meer in de spits waar ze het spel aan op kunnen hangen. Brobbey verliest over het algemeen veel te snel de bal waardoor je middenveld en verdediging constante druk ervaren. Daarnaast is Brobbey veelvuldig afwezig en lijkt zijn ontwikkeling wat betreft afmaken met voet en hoofd aardig te stagneren. Akpom heeft duidelijk aangegeven niet nog een jaar bankzitter te willen zijn. Het is dan ook niet meer dan logisch dat Ajax bij Weghorst uitkomt, die met zijn 'spirit' ook nog eens wat extra's brengt.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Akpom en Brobbey zijn kennelijk in jouw ogen niet goed genoeg meer voor Ajax, Gusa. Het is voor hen allebei beter dat ze bij Ajax vertrekken, laat Ajax het verder maar uitzoeken met die Weghorst als spits. Die verspilt toch alleen maar energie door achter iedere onmogelijke ballen te lopen. Dat doet mijn hond ook, maar na 5 minuten raakt ie vermoeid.

Copa
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Ik denk dat Vink en vele anderen alleen naar het eerste kijken. Weghorst moet als overbrugging dienen voor Rijkhof. Hij kan Ajax wel degelijk aan een goede klassering helpen. Niet alleen door zijn goals, maar zijn aanwezigheid zal ertoe leiden dat Brobbey veel beter gaat presteren. COncurrentie. Of als Brobbey weg is dan Akpom. Wie het ook moge wezen Weghorst hijgt in je nek. Luuk de Jong voelde het ook en bedankte snel voordat hij werd bedankt of derde spits zou worden

Sticks
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Vink heeft last van onbegrip. Vink snapt Kroes niet. Nou fijn. Er zijn ruim voldoende mensen te vinden die het wel snappen of die de keuzes van Kroes op z'n minst te billijken vinden. Het is de mening van Vink. We hebben het voor kennisgeving aangenomen. En anders meneer Vink, lees even de reacties van Gusa en Copa. Gewoon goede reacties die hout snijden.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Tuurlijk snapt Vink Kroes niet. Vink kent de tijd van Ajax nog toen ze nog wat voorstelde. De Johan Cruijff filosofie.

kib*
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

@Rudolf, ik ken alleen nog de tijd van het Feyenoord van Wim van Hanegem toen het de enige Europacup1 behaalde.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Zekers, de eerste en de laatste met een Europese prijs.

Sticks
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Jij kent Cruijff niet eens. Jij hebt de lagere school nog niet af.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Klopt daarom zie ik Ajax ook als een middelmatig eredivisie club. De jaren dat ik ze mee maak stelt het allemaal niet zo veel voor.

Sticks
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Jij ook niet.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Graag ontopic blijven

Goku
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

😂😂

Sticks
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Lekker opzouten.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Als je Wout Weghorst haalt voor de teamspirit, inzet en drive dan moet ie natuurlijk wel spelen of is het de bedoeling dat ie dat toevoegd vanaf het bankie. Brobbey of Akpom zal dan toch moeten wieberen in 020.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Zolang er mensen rondlopen met een mc donald/nagelstudio mentaliteit als het bergduo en brobbey . Kun je mentaliteit kopen wat je wil . Zie henderson er veranderde niks en nu weer 2 hendersons erbij (rugani en weghorst). Die italiaan die stoer loopt te doen ,het heeft allemaal 0 met voetbal te maken het net als al die schizo accounts hier .

Brigges
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Die Kroes gaat niks toevoegen aan Ajax en mag van mij al meteen opzouten met zijn idiote transfer beleid. Echte Ajacieden worden achter elkaar van de hand gedaan en we krijgen er een zooitje brandhout voor terug.

Gusa
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ja Kroes heeft met Mikautadze, Conceicao, Rulli, Sanchez, Sosa en Medic wel een hoop echte Ajacieden laten vertrekken inderdaad.. En ik vrees dat we er met Wijndal, Gorter, Akpom, Forbs en Tahirovic nog meer zullen verliezen. Over Vos kan discussie bestaan, maar over de rest? Kom op zeg. Kroes roeit met de riemen die hij heeft en die riemen zijn twee satéprikkers.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen