‘Nottingham Forest meldt zich na mislopen Giménez bij Ajax’

27 augustus 2024, 12:12   Bijgewerkt: 27 augustus 2024, 12:23
Foto: © Imago/realtimes

Ajax dreigt Brian Brobbey deze transferperiode nog kwijt te raken. Volgens het Engelse Football Insider heeft Nottingham Forest zijn oog laten vallen op de jonge Ajax-spits. De Premier League-club is naarstig op zoek naar een spits en moest doorschakelen nadat Santiago Giménez de club afwees.

Forest had lange tijd de hoop om de Mexicaanse spits van Feyenoord naar Engeland te halen. De huidige nummer zeven van de Premier League meldde zich meermaals in Rotterdam en bereikte uiteindelijk zelfs een akkoord over de transfer. Voor Giménez lag een meerjarig miljoenencontract klaar, maar de spits zag geen heil in een overgang naar Engeland. Eerder al liep Nottingham Forest ook de komst van Arsenal-spits Eddie Nketiah mis. De salariseisen van de Engelsman waren te gortig voor de club.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Tottenham-aanvaller blijft in Engeland, Ajax probeerde deal te kapen

Nu kijkt de club verder naar andere alternatieven en lijkt het bij Ajax te zijn uitgekomen voor Brobbey. De 22-jarige aanvaller, die afgelopen zomer actief was met het Nederlands elftal, heeft bij de Amsterdammers nog een contract tot medio 2027. Dit betekent dat Nottingham Forest diep in de buidel zal moeten tasten om de bonkige spits over te nemen van Ajax. Eerder vandaag werd bekend dat het niet uitgesloten is dat Ajax in de slotweek van de transferperiode nog afscheid gaat nemen van Brobbey.

LEES OOK: Gedroomde Ajax-aanwinst nu niet aan de orde: 'Hij verdient 6 miljoen meer dan het salarisplafond'

De Amsterdammers verkeren momenteel financieel gezien in zwaar weer en kunnen alle inkomsten goed gebruiken. De club wil zich bijvoorbeeld dolgraag versterken met Wout Weghorst, maar daarvoor zal er minimaal nog één uitgaande transfer moeten worden gerealiseerd. Het zal nog moeten blijken in hoeverre Nottingham Forest concreet wordt voor Brobbey. Afgelopen seizoen kwam de aanvaller in 43 officiële wedstrijden tot 22 doelpunten en twaalf assists.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Farioli roept Ajax-speler live op televisie tot de orde vanwege gedrag

Een opvallend moment in de wedstrijd tussen Jagiellonia Bialystok en Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

😂😂 2de keus, weet die meteen waar die staat....

jurgen😎
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

scheelt nottingham in ieder geval de helft van het bedrag😂😂😂😂 das nog eens goed zaken doen !

Gusa
Link gekopieerd!
    29
    + 1
avatar

Transferwaarde volgens het doorgaans betrouwbare transfermarkt. de 35 miljoen en nog een lang contract. Een sukkelende periode doet niet ineens de helft van je waarde verdampen.

Flamingo
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Dat is wel grappig dat je dat zegt Gusa. Want Gimenez had laatste half jaar van vorig seizoen een sukkelende periode. Volgens veel Ajacieden was hij toen nog maar 10 miljoen waard.

Gusa
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

@Flamingo Ik ben niet die Ajacieden. Ook bij Giménez is dat onzin en dat hebben we ook kunnen zien aan hoe ver Nottingham voor hem wilde gaan.

Flamingo
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Akkoord. Maar los van het feit dat Forest diep in de buidel tast, zou jij als spits zijnde daar naar toe willen?

Gusa
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

@Flamingo Dat is lastig te bepalen voor iemand anders. Er zijn pros en cons. De Premier League is een geweldige competitie met geweldige wedstrijden in geweldige stadions. Nottingham is een mooie stad en een club met geschiedenis. Je speelt echter wel bij een degradatiekandidaat en als je eruit vliegt moet je maar weer hopen dat een andere Premier League je bijvoorbeeld weer oppikt. Ik snap van Gimenez goed dat het niet de stap is die hij wil maken en ik denk dat Brobbey er wel een beetje hetzelfde in zal staan. Jij?

Flamingo
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ik zou het ook niet doen als ik Brobbey of Gimenez was. Wat jij ook zegt, het is een degradatiekandidaat. Brobbey en Gimenez zijn nou geen spitsen met veel snelheid. Zijn afhankelijk van de aanvoer (wel zoals elke spits uiteraard), maar Nottingham zal veelal van de counters moeten hebben. En dan is een spits die snelheid heeft wel fijn. Denk dat ze beter tot hun recht komen bij een elftal dat vaker balbezit heeft en een tegenstander kan opsluiten.

Flamingo
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Maarja, het is en blijft wel de PL. Als voetballer denk ik ook dat dat iets is wat je wil, in zo’n competitie voetballen.

CG
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Aan de top !!!

FCJel
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Dit zijn hele verschillende type spitsen, vraag me af wat het idee van Nottingham is. Het getuigd niet echt van gericht scouten, maar goed. Vraag me ook af of brobbey hier op zit te wachten.

Gusa
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Het is dan ook geen hele betrouwbare bron die het brengt. Ik kan me goed voorstellen dat we dit de komende dagen geen één keer meer langs zien komen bij andere betrouwbare bronnen.

Goku
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Helemaal mee eens Gusa, je ziet nu van alles langs komen

Sticks
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Van mij mogen ze de beurs trekken en hem komen ophalen.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Van jou ja.. Maar wie ben jij daadwerkelijk nou echt. Ajax heeft in combinatie met Erik ten Hag al Manchester United opgelicht om Anthony voor 100 miljoen te kopen. Criminele organisatie Ajax moet je niet snel spelers van willen kopen. Oplichters pur sang.

DeWitteBeer
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Helemaal mee eens!!, proberen voor veel geld weg te doen, en snel. ik dacht ook te lang dat het goed zou komen, is sterk balvast en snel. maar let eens op zijn eerste balaanname altijd slecht en koppen kan hij ook niet voor een spits. het gaat nog een paar jaar duren voor hij dat allemaal kan maar daar hebben we geen tijd voor en het geld hebben we nodig. wilde toen toch gratis weg?. VERKOPEN!!

Kramer
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Een ander type spits, denk zelfs beter passend bij het spel van Forest want Brobbey kan zelf wel wat forceren en moet het niet van de aanvoer vanaf de zijkanten hebben. Dat zagen we vorig seizoen. En alles is te koop.. maar ik hoop toch dat hij gewoon blijft bij Ajax. Nog een jaartje knallen zou hem goed doen, Weghorst als vaste spits kijk ik eigenlijk een beetje tegenop.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen