Noodklok geluid: 'Niveau Eredivisie gaat alleen maar achteruit'

26 augustus 2024, 20:28
Foto: © Imago

Jeroen Grueter ziet het niveau van de Eredivisie alleen maar achteruitgaan, zo vertelt hij bij de NOS Voetbalpodcast. Volgens de commentator is het verschil tussen deelnemende teams bovendien enorm.

Spelers die naar de Eredivisie komen, zullen moeten denken: is dat de springplank om daarna in de Premier League of de Primera Division (nu LaLiga, red.) terecht te komen?", steekt Grueter van wal. "Dat is het eigenlijk wel, natuurlijk", countert Arno Vermeulen. Grueter beargumenteert vervolgens: "Dat is het nóg wel. Maar als ik naar het algehele niveau van de Eredivisie kijk, en dat heb ik wel vaker aangegeven, dat niveau is tanende natuurlijk. In de top hebben we een aantal goede clubs, die tegen elkaar best een aardig niveau weten te halen. Maar als dit weekend PSV tegen Almere City en vorige week tegen RKC zagen, PEC Zwolle tegen Feyenoord... Dat verschil is zo ontzettend groot. Ik vind dat we algemeen genomen een veel lager niveau halen dan de voorgaande jaren."

Artikel gaat verder onder video

Jeroen Elshoff sluit zich niet aan bij de woorden van zijn collega. "Ik denk dat we deze discussie voortdurend voeren. Bovendien, als je naar Feyenoord gaat, zet je jezelf in de etalage met wat je in Europa laat zien. Ze hebben de finale gehaald, zich geprofileerd in de Champions League. Ik denk dat je meer naar de club kijkt, waar je naartoe gaat. Je kunt wel zeggen, Almere of PEC, maar als Pavlidis zoveel doelpunten maakt, kijkt Benfica echt niet tegen wie hij ze gescoord heeft."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Ajax is heel erg afhankelijk geworden van één speler'

Een zorgwekkende conclusie over Ajax, dat erg afhankelijk zou zijn van één basisspeler.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Willy1913
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ik hoorde dit niet toen Ajax jaren achter elkaar kampioen werd. Toen vond men het wel fijn het niveau. Het Bayern München van Nederland toch?

Flamingo
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Mee eens, en het gebeurd wel vaker dit soort uitslagen. Ik vind de Eredivisie juist sterker, met niet meer een traditionele top 3, maar een top 5.

Brigges
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

En dit komt uit de mond van een van de slechtste verslaggevers van Studio Sport. Hij is zeker vergeten hoeveel punten deze "slechte" eredivisieclubs in Europa hebben bijeen gesprokkeld de laatste jaren. En natuurlijk wordt het niveau minder als clubs hun beste spelers kwijt raken aan het buitenland. Ik heb vorig jaar al gezegd dat wat Ajax is overkomen ook gaat gebeuren met andere Nederlandse clubs en dan houd je middelmaat over !!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen