Nederlander verlaat Arsenal per direct en wil 'nieuw hoofdstuk' beginnen

31 augustus 2024, 17:51   Bijgewerkt: 31 augustus 2024, 18:45
Foto: © Imago

Het contract van Omar Rekik bij Arsenal is met wederzijds goedvinden ontbonden, zo weet journalist Fabrizio Romano. De Tunesisch-Nederlandse centrumverdediger kan zodoende transfervrij op zoek naar een nieuwe club.

Rekik zou zelf het verzoek tot contractontbinding hebben ingediend, omdat hij volgens Romano wil beginnen aan ‘een nieuw hoofdstuk’ in zijn carrière. De kans op speeltijd bij Arsenal is miniem. Rekik speelde in de jeugdopleidingen van Feyenoord, Manchester City, PSV, Olympique Marseilla, Hertha BSC en Arsenal. Het jongere broertje van Karim Rekik heeft nog geen enkele officiële wedstrijd voor Arsenal gespeeld. Hij werd door de Londenaren verhuurd aan Sparta Rotterdam, Wigan Athletic en het Zwitserse Servette.

Artikel gaat verder onder video

Opvallend is dat Rekik nooit een minuut heeft kunnen spelen voor Servette, nadat hij in februari door Arsenal werd verhuurd. Door een administratieve fout werd hij niet ingeschreven door zijn nieuwe club. Servette zou zijn vergeten om vertrokken spelers van de spelerslijst te halen, waardoor er geen plek was voor alle nieuwkomers. Van de vier spelers die afgelopen winter werden binnengehaald, kon slechts één speler worden ingeschreven.

LEES OOK: Arsenal kondigt midden in de nacht nog een zeer opvallende transfer aan

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen speelde Rekik 29 minuten mee bij Arsenal tegen Bournemouth (2-1 zege), maar zijn laatste officiële wedstrijd speelde hij op 6 december 2023, toen nog in dienst van Wigan. De 22-jarige verdediger, goed voor drie interlands met Tunesië, krijgt nu de kans om zijn carrière uit het slop te halen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen