‘NEC shopt bij Griekse kampioen en heeft opvolger van Chery binnen’

6 augustus 2024, 13:57
Foto: © Imago

NEC gaat zich versterken met de Griekse middenvelder Argyris Darelas, meldt Voetbal International. De twintigjarige aanvallende middenvelder wordt overgenomen van de Griekse kampioen PAOK Saloniki en gaat in Nijmegen een meerjarig contract tekenen. Darelas moet bij NEC de opvolger worden van de naar Royal Antwerp vertrokken Tjaronn Chery.

Darelas beschikte bij PAOK nog over een eenjarig contract, waardoor NEC een bescheiden transfersom overmaakt naar de Griekse kampioen. Darelas komt uit de jeugdopleiding van de Griekse club, maar heeft zijn debuut niet gemaakt. Wel speelde hij afgelopen seizoen voor het tweede elftal van PAOK, waarin hij in 51 wedstrijden vijftien treffers maakte en zevenmaal een assist gaf.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Nederlander kan Crysencio Summerville mogelijk opvolgen bij Leeds United

Bij NEC moet Darelas het gat opvullen dat Chery heeft achtergelaten. Net als Chery kan ook de Griekse middenvelder op meerdere posities uit de voeten. Van origine is Darelas een aanvallende middenvelder, maar hij kan ook als linksbuiten, valse spits en als nummer acht uit de voeten.

LEES OOK: ‘Lammers kon bij andere Eredivisieclub meer verdienen dan bij FC Twente’

Darelas is de zesde zomerse aanwinst van NEC. Eerder wisten de Nijmenaren zich te versterken met Ivan Márquez, Sami Ouaissa, Basar Önal, Stijn van Gassel en Luc Nieuwenhuijs. Wel zoekt NEC nog naar een spits, aangezien de spoeling op die positie dun is. Door de blessure van Koki Ogawa heeft trainer Rogier Meijer momenteel geen spits tot zijn beschikking. Bas Dost heeft vooralsnog geen groen licht van de artsen, terwijl het contract van Sylla Sow in Nijmegen niet werd verlengd.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Pascal Jansen haalt smaakmaker uit de Eredivisie weg voor 1,5 miljoen euro

De Hongaarse club Ferencváros, met trainer Pascal Jansen aan het roer, haalt een smaakmaker weg uit de Eredivisie.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen