'Gigantische oorwassing' voor NAC: arbitragezaak lijkt vertrek in te luiden

30 augustus 2024, 19:03
Foto: © Imago

NAC Breda incasseert een 'gigantische oorwassing' in de arbitragezaak die middenvelder Aimé Omgba tegen de club heeft aangespannen, zo meldt Voetbal International. Het lichten van de optie tot verlenging in zijn contract is in Zeist ongeldig verklaard, waardoor het contract van de 21-jarige speler nu aan het einde van het huidige seizoen af zal lopen. Een vertrek van Omgba naar het Belgische KAA Gent is daardoor ineens weer zeer reëel.

De arbitragecommissie deed uitspraak op twee punten: Omgba wilde namelijk niet alleen dat zijn contractverlenging (tot medio 2026) zou worden geannuleerd, maar ook dat zijn verbintenis helemaal zou worden ontbonden. Op het eerste punt is de middenvelder in het gelijk gesteld, waardoor hij nu nog slechts tien maanden vastligt in Breda.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: NAC-soap laait plotseling weer op: donderdagavond arbitragezaak in Zeist

Omgba beargumenteerde voorts dat door de hele soap sprake was van een 'verstoorde arbeidsrelatie' tussen hemzelf en de club, waardoor hij ook pleitte voor het helemaal ontbinden van zijn contract. In dat geval had hij transfervrij op zoek gekund naar een nieuwe werkgever. Op dit punt werd het kamp-Omgba echter niet in het gelijk gesteld.

LEES OOK: Pierre van Hooijdonk gaat op aandringen NOS in andere functie verder bij NAC Breda

Tijdens de zitting werd duidelijk dat KAA Gent, dat Omgba al binnen leek te hebben maar de deal op het laatste moment zag afketsen, nog altijd interesse in de speler heeft. De Belgische subtopper heeft nog tot 4 september de tijd om de deal af te ronden, aangezien na die datum geen spelers meer kunnen worden ingeschreven voor Europees voetbal. De club komt dit seizoen uit in de Conference League en werd vrijdag bij de loting gekoppeld aan onder meer Chelsea. De Belgische transferdeadline verloopt twee dagen later, op 6 september.

Volg hier LIVE de laatste ontwikkelingen op de transfermarkt

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Sjoerd Mossou trekt verhaal van Calvin Stengs in twijfel: ‘Dat is totale bullshit’

Sjoerd Mossou spreekt zich uit over de mislukte transfer van Feyenoord-spelmaker Calvin Stengs naar Charlotte FC.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen