NAC Breda dient zwak Ajax in blessuretijd pijnlijke nederlaag toe

18 augustus 2024, 18:42
Foto: © Imago

Ajax heeft zondagmiddag verloren van NAC Breda. Na de penaltythriller van afgelopen donderdag tegen Panathinaikos had Ajax het ook zondag lastig in Breda, leek het een punt te halen, maar kreeg het in blessuretijd de winnende treffer tegen: 2-1. NAC kwam verassend op voorsprong via Matthew Garbett, maar Jorrel Hato poetste die voorsprong al snel weg. In blessuretijd was het de Belgische aanvoerder Jan van den Bergh die het Bredase publiek euforisch maakte.

Na de zinderende wedstrijd tegen het Griekse Panathinaikos besloot trainer Francesco Farioli zijn elftal weer flink te wijzigen zoals ook na de eerste wedstrijd tegen de Grieken. Steven Berghuis, Jordan Henderson, Kenneth Taylor, Devyne Rensch, Youri Baas en Kian Fitz-Jim begonnen niet in Breda. Brian Brobbey had zijn eerste basisplaats van dit seizoen, evenals Bertrand Traoré. De andere vervangers waren Anton Gaaei, Sivert Mannsverk, Mika Godts en Kristian Hlynsson. Voor thuisploeg NAC Breda was het vooral zaak om na de deceptie tegen mede-promovendus FC Groningen van vorige week (4-1 nederlaag) aan het thuispubliek te laten zien dat het meer strijd en passie kan brengen dan vorige week.

Artikel gaat verder onder video

In de eerste helft hield NAC zich voornamelijk bezig met tegen houden en slaagde daar heel goed in. Ajax kreeg via Brobbey in de tweede minuut een kans, maar nadat doelman Daniel Bielica die onschadelijk had gemaakt wist Ajax geen enkele kans meer te creëren. Omdat NAC Breda ook niet gevaarlijk werd was de logische ruststand 0-0.

LEES OOK: Gedrag van Steven Bergwijn tegen NAC irriteert Ajax-fans: ‘Dat doe je tóch niet’

In de tweede helft scoorde NAC uit het niets de openingstreffer. Elías Omarsson stuurde Mathew Garbett weg, die oog in oog met Remko Pasveer rustig bleef en de bal onder de doelman door schoof: 1-0. Lang kon NAC niet genieten van de voorsprong, want zes minuten later was het alweer gelijk. Steven Berghuis mocht aanleggen voor een corner en zijn voorzet vond het hoofd van Hato, die van dichtbij raak kopte: 1-1. Daarna werd Ajax steeds sterker en kostte het de NAC verdedigers steeds meer moeite om de Amsterdammers weg te houden bij het eigen doel. Maar ondanks het enorme overwicht wist Ajax nauwelijks kansen te creëren. In het begin van de blessuretijd had Boy Kemper nog lucht voor een lange rush, die door Gaaei werd gestopt door een overtreding. Uit de vrije trap kopte aanvoerder Van den Bergh raak: 2-1. Daarna drong Ajax nog wel aan, maar scoorde niet meer.

LEES OOK: Ajax-fans wijzen massaal dezelfde zondebok aan: ‘Laten we snel afscheid nemen’

NAC boekt hiermee de eerste zege in vijf jaar in de Eredivisie en komt qua punten op gelijke hoogte met Ajax. Het is voor NAC de eerste competitiezege op Ajax sinds 2007. De Amsterdammers verliezen voor de tweede keer in vier dagen en gaan zich nu opmaken voor het Europese treffen met Jagiellonia, komende donderdag.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Gedrag van Steven Bergwijn tegen NAC irriteert Ajax-fans: ‘Dat doe je tóch niet’

Terwijl Steven Bergwijn op de bank zat bij Ajax tegen NAC Breda was hij het middelpunt van kritiek.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Het was een verschrikkelijke wedstrijd om na te kijken wat slecht spel van ajax als Farioli zo door gaat met het wisselen van speler haalt hij de kerst zeker niet het komt aardig goed de buurt in wat ajax vorige seizoen gepresenteerd heeft

Allback
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Verlies tegen degradant kandidaat nummer 1 NAC. Geen automatismen, geen zekerheden voor de spelers, maar hé de trainer heeft wel met zijn manier van spelers keuze in de volgende wedstrijd weer 11 fitte spelers zoals hij graag ziet. En Gaaei die volgens een enkeling straks 20 miljoen waard kan zijn en publiekslieveling laat bij de 2-1 weer zien dat hij totaal niet kan verdedigen. Met deze manier van je opstelling maken zorg je als trainer ervoor dat je de kerst niet gaat halen.

Kramer
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Terecht verloren, het zag er werkelijk niet uit.

Sticks
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Te veel belangrijke spelers op de bank laten zitten gaat natuurlijk niet werken. Geen slimme zet van Farioli helaas. Je mag hopen dat hij er wat van geleerd heeft. Op zich was hij toch vrij goed bezig vind ik. Hopelijk komt er langzaam aan verbetering die veel constanter van aard is. Dat is wat Ajax nodig heeft.

Zekergeenschuilnaam
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Het gaat nog een hele klus worden dit seizoen om die 5e plaats weer veilig te stellen!

Hurricane.
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Fiascoli tovert elke wedstrijd een andere basis uit de hoge hoed. Eigengereidheid en arrogantie is leuk maar als je meteen de tweede wedstrijd verliest tegen, met alle respect NAC. En dus drie punten verspeeld. Dan sla je de plank toch aardig mis.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Dit was niet goed. Had dit eigenlijk niet verwacht na de Europese wedstrijden. Ik ben benieuwd of dit een incident is of dat dit veel vaker zo gaat verlopen. Tegen NAC moet je als Ajax zijnde gewoon 3 punten pakken

Kramer
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Nederlandse clubs na een Europees avontuurtje gaat heel vaak fout. 120 minuten en daarna 34 zenuwslopende penalty’s.. het is niet heel raar. Maar wel heel slecht.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Dat ben ik met je eens maar dat werd door Faroli zelf gepareerd door maar liefst 8 andere spelers op te stellen en zo voor ‘frisse benen’ te zorgen

ERIMIR
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ajax is nu al hard op weg om de 18e plek op de ranglijst te pakken. Ik weet het idee niet wat er achter zit waarom Farioli na iedere wedstrijd steeds het halve team wisselt. Zo krijgt je nooit automatismen binnen het elftal ingeslepen. Dat zie je gelijk in het resultaat, een onsamenhangend geheel. Je moet een basiselftal hebben met hooguit 1 of 2 wissels indien het wedstrijdverloop daar om vraagt.

Goku
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ajax had de trainer goed bestudeert, maar volgens mij wissel die daar geen complete elftallen per wedstrijd. Trainer speell vanuit de verdediging, consequentie dat je weinig scoort. Voor de rest het zelfde verhaal als afgelopen seizoen, geen kwaliteit, geen mentaliteit en geen inzet.

haike
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

zo dat was dus al einde kampioen asspiraties van ajaks!! denk dat ze heel blij mogen zijn als ze nacompetitie mogen spelen! en ik lees nac degradatie kandidaat nr 1? dat is voor mij almere city!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen