NAC betreurt keuze van NOS, die Pierre van Hooijdonk voor het blok zette met lastig dilemma

30 augustus 2024, 09:40
Foto: © Imago/NOS/Realtimes

Pierre van Hooijdonk is vrijdagochtend officieel teruggetreden uit de raad van commissarissen van NAC Breda. De oud-voetballer, die actief is als analist voor de NOS, kreeg van de omroep te horen dat het niet is toegestaan om een dergelijke functie te bekleden voor een club uit de voetballerij. Dit alles om belangenverstrengeling tegen te gaan.

Donderdag werd via BN De Stem bekend dat het vertrek van Van Hooijdonk als commissaris bij NAC eraan zat te komen. Van Hooijdonk treedt op last van de NOS terug, aangezien de omroep van mening is dat zijn werkzaamheden voor de club uit de Eredivisie de schijn van belangenverstrengeling kunnen opwekken. De afgelopen seizoenen was dit geen probleem, aangezien NAC Breda voornamelijk uitkwam in de Keuken Kampioen Divisie. De promotie heeft dit doen veranderen.

Artikel gaat verder onder video

Van Hooijdonk trad in oktober 2022 toe tot de rvc van NAC. De afgelopen twee jaar was Van Hooijdonk als commissaris bij NAC verantwoordelijk voor de portefeuille technische zaken. In die hoedanigheid was hij onder meer verantwoordelijk voor de aanstelling van Peter Maas als technisch directeur en had hij ook een hand in het aantrekken van Peter Hyballa als hoofdtrainer. De Parel van het Zuiden baalt ervan dat het afscheid moet nemen van Van Hooijdonk.

"Wij betreuren, en begrijpen tegelijkertijd, dat Pierre deze keuze heeft moeten maken”, geeft voorzitter van de raad van commissarissen Henk van Koeveringe aan op de website van de volksclub. “Wij zijn hem erg dankbaar voor zijn gedane werkzaamheden, welke wij altijd op prijs hebben gesteld. Deze terugtreding betekent dat wij eind september, tijdens onze reeds geplande RvC-vergadering, de invulling van portefeuilles zullen herijken", kijkt Van Koeveringe alvast vooruit naar de toekomst.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Johan Derksen baalt van 'ontzettend lullige samenloop van omstandigheden' bij Vandaag Inside

De uitzending van Vandaag Inside begint met een kleine verrassing.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

De NOS zal toch niet zo naïef zijn te geloven dat Van Hooijdonk geen invloed meer heeft bij NAC? Commissaris of niet, deze intrigant van nature zal echt wel de vinger aan de pols houden bij zijn club.

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Ik vind het flauw van de NOS

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen