Naam van Ajax-keeper Jay Gorter valt bij club uit Eredivisie

6 augustus 2024, 18:43
Foto: © Ajax

De naam van Jay Gorter is gevallen bij Go Ahead Eagles, zo weet Voetbal International. Omdat de Deventenaren zeer waarschijnlijk afscheid gaan nemen van Jeffrey de Lange, is de oud-doelman van de club weer in beeld gekomen.

De Lange is op weg naar Engeland om zijn transfer naar Blackburn Rovers af te ronden. De 26-jarige goalie, die ook gesprekken met Ajax voerde, was na de promotie van Go Ahead in 2022 de opvolger van Gorter, die naar Amsterdam vertrok. De Lange kwam destijds over van FC Twente en liet een uitstekende indruk achter in De Adelaarshorst.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Vermeend Ajax-target ontkent gesprekken over transfer: 'Ik ben daar oprecht niet geweest'

Het was daarom ook aannemelijk dat er deze transferzomer interesse zou komen in de doelman. Zeer waarschijnlijk gaat Blackburn de nieuwe eindbestemming worden van De Lange. Go Ahead moet daardoor onmiddellijk op zoek naar een nieuwe eerste keeper. “Onder anderen de naam van Gorter, die van 2018 tot 2021 al onder de lat stond bij Go Ahead, is daarbij gevallen op De Adelaarshorst. De vraag is in hoeverre dat haalbaar is voor Go Ahead”, schrijft VI.

LEES OOK: Daniele Rugani ‘gaat komen’: ‘Ajax is rond met Juventus over de komst van Italiaan’

Gorter bevindt zich in een lastige situatie bij Ajax. De doelman wil alleen in Amsterdam blijven als hij dit seizoen fungeert als reservekeeper achter eerste goalie Remko Pasveer. Op dit moment lijkt de kans echter klein dat Francesco Farioli kiest voor Gorter als tweede keeper, omdat Diant Ramaj en Gerónimo Rulli ook nog onder contract staan in de Johan Cruijff ArenA. Beide goalies azen echter op een vertrek.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Jordan Henderson woest op ploeggenoot: 'Hij ging echt tekeer'

Jordan Henderson uitte in de slotfase van de wedstrijd tussen FK Vojvodina en Ajax (1-3) zijn onvrede richting een ploeggenoot.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Gratis, gratis mogen ze hem hebben en Ajax betaald ook nog eens zijn salaris. Waardeloze keeper. Bovendien geen team player. Ik vergeet nooit meer zijn grimassen toen Tadic zijn team extra wilde coachen, nadta hij er uit was gehaald en aan de zijlijn stond te coachen. Wegwezen met deze knaap. Ik dacht dat hij al weg was

AJAX72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Opruimen deze keeper gratis weg geven

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen