Mysterieus bericht uit Engeland voedt speculaties over Ajax-terugkeer Eriksen

26 augustus 2024, 11:59
Foto: © Imago/Realtimes

Ajax gaat in de laatste dagen van de transferwindow mogelijk nog werk proberen te maken van de komst van Christian Eriksen. Dat suggereert Sam C. van The United Stand en Thats Football! met een bericht op X althans. Ajax is gedurende deze zomer vaker in verband gebracht met een terugkeer van Eriksen, maar hij leek om financiële redenen niet haalbaar.

De middenvelder speelde tussen 2010 en 2013 163 wedstrijden in Ajax 1, goed voor 32 doelpunten en 65 assists. Hij werd met Ajax driemaal kampioen van Nederland, alvorens in de zomer van 2013 over te stappen naar Tottenham Hotspur. Na een kortstondig avontuur bij Internazionale keerde hij in de winter van 2022 terug in Brentford. Manchester United had in een halfjaar genoeg gezien en haalde hem in de zomer van dat jaar naar Old Trafford. Daar heeft hij een aflopend contract en lijkt hij niet meer in de plannen van Erik ten Hag voor te komen.

Artikel gaat verder onder video

Eriksen kwam in de eerste drie officiële wedstrijden van dit seizoen niet in actie en lijkt dus op zoek te mogen naar een nieuwe werkgever. Ajax passeert de afgelopen maanden regelmatig de revue. Zo bracht The Athletic vorige week nog naar buiten dat Eriksen door Manchester United aangeboden is bij de club uit Amsterdam. Volgens hetzelfde medium verlangt de gevallen Engelse grootmacht omgerekend zo’n 5,8 miljoen euro voor de middenvelder. Ajax staat zeker niet onwelwillend tegenover een terugkeer van de ervaren middenvelder, maar financieel gezien lijkt een hereniging onmogelijk. Ajax zal eerst spelers moeten verkopen alvorens in de selectie te kunnen investeren.

LEES OOK: Aan Ajax gelinkte Eriksen spreekt zich uit over zijn toekomst: 'Hele speciale club'

Maar als we Sam C. moeten geloven, dan is een terugkeer van Eriksen bij Ajax deze zomer nog niet volledig uitgesloten. De Britse contentmaker voor onder meer The United Stand, een platform voor Manchester United-supporters met alleen op X al 2,4 miljoen volgers, maakte op 24 juli al melding van de vermeende Ajax-interesse in Eriksen. C. sprak toen over een terugkeer op huurbasis. Volgens C. ging de voorkeur van Manchester United op dat moment uit naar verhuur mét een verplichte optie tot koop. Ruim een maand later is Eriksen nog altijd speler van The Red Devils, maar is een mogelijke rentree in Amsterdam wel iets om de komende dagen in de gaten te houden. Eentje om in de gaten te houden in de laatste dagen van de window, zo schrijft C. althans.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Hoog bezoek van Ajax bij wedstrijd tussen Sparta en Feyenoord

Bij de wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en Feyenoord waren twee vertegenwoordigers van Ajax aanwezig.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

kib*
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Deze Eriksen is niet meer de Eriksen van toen. Ajax moet doorschakelen, in de jeugd loopt het over van de talenten. Voor de vleugel is al een topper in de maak: Jan Faberski, voor de CV kan ook Aron Bouwman worden toegevoegd, samen met Baas, Dies Janse zijn deze spelers voor de nabije toekomst. Ook voor het middenveld is er al een handjevol talent beschikbaar. Dus geen Eriksen.

dilima1966
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Van dit nieuwe s wordt je ook schijtziek van

kib*
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Gauw naar Etos of Kruidvat gaan Dilima.

Sparta010
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

@kib, wat een trieste reactie zeg. Dus jij vindt als iemand, die ook nog eens een nobody is in het voetbal, die een tweet van zichzelf retweet een nieuwswaardig topic?

kib*
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

@Sparta, voor mij is jouw reactie vaag. Tweet en retweet ? Mijn reacties is triest ? Weet je wel wat triest echt is ? Ik vind niks, ik begrijp niet wat je bedoelt, boeit mij dus ook niet. Het ga je goed.

Sticks
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Liever niet aan beginnen.

LCA
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Er is veel kritiek geweest de afgelopen jaren op het niet opstellen van de jeugd bij Ajax. Neem Misehouy die afgelopen seizoen makkelijk mee had kunnen draaien op het middenveld en als rechter spits. Ook komt er veel kritiek op de jeugd die geen geduld heeft. Het eventuele contracteren van een speler als Erikson zou een bevestiging zijn dat dit beleid jammergenoeg voortgezet wordt.

Kramer
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Misehouy had meegekund, maar meneer wou heel veel geld en anders niet verlengen. Naja dan is hij nou niet zo bijzonder.

Goku
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Daar heeft Ajax goed aan gedaan, het is graag of helemaal niet

Henk Postulart
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ik denk dat erikson wel een toegevoegde waarde heeft. Hij super veel ervaring en kan die jonkies begeleiden hij heeft een Ajax verleden en weet wat het Ajax spelletje is. Ik zeg al met al doen!

Goku
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Maar ze spelen geen Ajax spelletje meer bij Ajax, dus die vlieger gaat niet op

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen