Mulder in de bres voor 'moderne' Farioli: 'Misschien is Brobbey daar nog niet klaar voor'

22 augustus 2024, 09:47   Bijgewerkt: 22 augustus 2024, 10:39
Foto: © Imago

Youri Mulder denkt dat sommige spelers bij Ajax, zoals Brian Brobbey, er nog niet klaar voor zijn om twee wedstrijden in de week te spelen. Francesco Farioli gooide tegen zowel sc Heerenveen als NAC Breda zijn elftal om na de Europese wedstrijden, waarbij er tegen laatstgenoemde een 2-1 nederlaag werd geleden. Dat die nederlaag voor veel vragen zorgt is volgens Mulder logisch.

“Dat is ook wel logisch, maar hij heeft er wel een duidelijk antwoord op”, begint hij aan tafel bij Ziggo Sport. “Ze kijken heel nauwgezet naar cijfers en naar de fitheid van spelers. Het risico op geblesseerde spelers wil hij niet lopen. De opbouw in zo’n seizoen, het seizoen ingaan is voor hem dan belangrijker dan misschien even het resultaat.”

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Voorbeschouwing: Ajax moet op jacht naar Europa League-miljoenen afrekenen met Jagiellonia Białystok

“Je ziet in de Europese wedstrijden steeds dat hij hetzelfde elftal opstelt. De Henderson-opstelling met Berghuis er langzaam ook in, zo heeft hij in Vojvodina gespeeld en tegen Panathinaikos”, vervolgt Mulder. “Natuurlijk is het raar als je in de eerste wedstrijd, de presentatie van jouw elftal naar het publiek, zoveel wijzigingen doorvoert”, doelt hij op de zes wisselingen in de eerste competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen. “Hoewel, die presentatie was de week ervoor ook al in de Europese wedstrijd. Maar dan wil je er staan, met je beste elftal.”

LEES OOK: Van Gangelen onthult opvallende eis Ajax in ruildeal Noppert - Gorter: 'Dan haal je de pleuris in huis'

Mulder denkt dat Farioli dat ‘een beetje anders ziet’. “De tijd zal uitwijzen of hem die tijd ook gegund wordt en of hij daar achteraf gelijk in heeft. Wat wel zeker is, is de risico op blessures. Zij monitoren dat nauwgezet, het is een moderne trainer en daar kun je wat van vinden”, beseft Mulder. “Het is misschien een beetje ouderwets om te denken dat je twee keer in de week moet kunnen spelen. Natuurlijk moet dat, maar je moet er ook klaar voor zijn. Misschien is een Brobbey daar nog niet klaar voor”, besluit Mulder.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ronald de Boer maakt Brian Brobbey belachelijk na missen van twee (!) penalty's

Ajax stootte door naar de play-offronde van de Europa League, maar het is de vraag of Brian Brobbey een goed gevoel overhoudt aan de avond.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

AJAX72
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Bobby is nergens klaar voor de kneus

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen