Milan van Dongen doet uiterst bijzondere uitspraak na Ajax - sc Heerenveen: naam van Ten Hag valt

11 augustus 2024, 20:54
Foto: © ESPN

Ajax boekte zondagmiddag in de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen een 1-0 overwinning op sc Heerenveen en hield daarmee al voor de derde keer z’n doel schoon onder Francesco Farioli. Het moge duidelijk zijn dat het ‘nieuwe’ Ajax de organisatie een stuk beter heeft staan dan in de voorbije jaren. Milan van Dongen gaat zelfs een stap verder. De presentator van ESPN vindt dit Ajax ‘misschien nog wel bijna stabieler’ dan onder Erik ten Hag.

Ajax incasseerde in het afgelopen seizoen in de Eredivisie liefst 61 doelpunten en ook in de Europa League en knock-outfase van de Conference League regende het tegentreffers. Het mocht dus duidelijk zijn waar Farioli en zijn staf hard mee aan de slag moesten gaan: de organisatie bij balverlies. Hoewel Ajax ook zeker in de eerste officiële wedstrijden van dit seizoen kansen moest toestaan, zijn het er al lang niet meer zoveel als in het afgelopen seizoen. Na Vojvodina en Panathinaikos speelde ook sc Heerenveen weinig kansen bij elkaar.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Berghuis spreekt verbazing uit over Farioli: 'Dit heb ik niet vaak meegemaakt'

Dat Ajax in balbezit vooralsnog weinig heeft laten zien, is volgens Kenneth Perez niet erg. De Deen weet dat je eerst een goede organisatie moet hebben staan voordat je aan dominant voetbal kan gaan denken. “Zorg eerst dat je dominant kan worden door de organisatie goed te hebben staan. Dan kun je excelleren, niet andersom. Het Ajax dat ik vandaag zag, dat is het meest stabiele wat ik in tijden heb gezien”, zegt Perez zondagavond in het programma Dit was het Weekend op ESPN. De Deen zag van de week ook de statistiek van Ajax in Europa voorbijkomen. De Amsterdammers hielden op bezoek bij Panathinaikos voor het eerst sinds maart 2021 hun doel schoon in een Europese uitwedstrijd.

LEES OOK: Farioli pakt het lek van Ajax aan: 'Je zou van de club moeten houden'

Van Dongen ziet eveneens het meest stabiele Ajax ‘in tijden’ en durft zelfs wat verder te gaan. “Misschien nog wel bijna stabieler dan onder Ten Hag”, verrast de presentator. Zover is Ajax natuurlijk nog lang niet. De Amsterdammers kregen in het laatste seizoen onder Ten Hag slechts negentien doelpunten om de oren in de Eredivisie. Volgens Perez kun je de situatie niet met elkaar vergelijken. “Toen had je veel betere spelers waardoor je ook aanvallender kón spelen. Met dit materiaal moet je er juist voor zorgen dat eerst de organisatie staat. Dan hoop je dat een aanvaller iets kan doen. Vandaag was dat vooral die Godts”, zo zag Perez. Mika Godts verzorgde de assist voor de winnende treffer van Kristian Hlynsson tegen sc Heerenveen. “Berghuis was nauwelijks betrokken bij het spel en Godts was degene waar het gevaar vandaan moest komen.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 ESPN geniet van gedrag Robin van Persie, vlak voor Ajax - sc Heerenveen

Robin van Persie voelde zich op zijn gemak in de Johan Cruijff ArenA, voorafgaand aan Ajax - sc Heerenveen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Misschien nog wel bijna stabieler. Dat lijkt wel een praatje voor de bühne. Ajax boekt lichte vooruitgang maar ze zijn er nog lang niet. Maar er is wel een hoopvolle situatie nu.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Erg stabiel is het allemaal nog niet bij Ajax. Zij kwamen achterin een paar keer goed weg. Het is maar dat Heerenveen niet bij machte was om Ajax heel erg moeilijk te maken.

CG
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Moet nog echt beter. Ajax is lang niet waar ze moeten zijn !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen