Opvallend harde kritiek op Farioli na belangrijke overwinning Ajax

9 augustus 2024, 07:49
Foto: © Imago

Ajax boekte donderdagavond weliswaar een belangrijke overwinning (0-1) op Panathinaikos in de derde voorronde van de Europa League, maar Mike Verweij is na de wedstrijd in Athene opvallend kritisch op Francesco Farioli. De verslaggever van De Telegraaf is van mening dat de Italiaanse trainer zich tot op heden té nadrukkelijk focust op de ‘data’ en nalaat zich ‘de Amsterdamse bluf eigen te maken’.

Na de twee zeges op Vojvodina in de tweede kwalificatieronde stond Ajax voor het tweeluik met Panathinaikos om een plekje in de play-offs voor de Europa League. De Amsterdammers speelden in de heenwedstrijd in Griekenland een prima eerste helft, maar zakten na de pauze ver terug. Een doelpunt van Steven Berghuis in de eerste helft bleek uiteindelijk voldoende voor een krappe 0-1 zege. Volgens Verweij bewees het optreden van Berghuis dat het ‘voor een trainer allemaal niet zo moeilijk is’.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: De Boer vindt niet Youri Baas, maar een andere Ajacied de allerbeste

Die moet gewoon zijn beste spelers opstellen, zo schrijft de clubwatcher. Maar volgens Verweij laat Farioli dat vooralsnog na. Hij wijst op het tweede duel met Vojvodina in de vorige ronde, waarin Brian Brobbey helemaal niet van de partij was en Bertrand Traoré en Berghuis het moesten doen met een invalbeurt. Ook nu baseerde de Italiaan zich weer te veel op de data (lees: de fitheid) in plaats van zich de Amsterdamse bluf eigen te maken. Brobbey en Traoré startten als wisselspeler, maar gelukkig voor de meegereisde fans durfde hij het met Berghuis wel aan. Het lag overigens in de lijn der verwachting dat Traoré en Brobbey op de bank zouden beginnen. Eerstgenoemde is nog niet fit genoeg voor een basisplaats en Brobbey behoorde donderdagavond voor het eerst tot de wedstrijdselectie.

LEES OOK: Nabeschouwing Panathinaikos - Ajax kent zeer abrupt einde op Ziggo Sport

Verweij zag dat de reservebeurt voor Traoré en Brobbey Ajax niet duur kwam te staan. Het passeren van Brobbey en Traoré was ditmaal nauwelijks een risico te noemen. Zoals wel vaker bleek de tegenstander op voorhand veel te groot gemaakt, zo klinkt het. De verwachting was dat Ajax het in Griekenland een stuk lastiger zou gaan krijgen dan in beide wedstrijden tegen Vojvodina, maar opvallend genoeg kon Panathinaikos vooral in de eerste helft amper een vuist maken. Panathinaikos - de nummer vier van de afgelopen Griekse Super League, die al vijftien jaar op de 21e landstitel wacht - bleek zonder topscorer Fotis Ioannidis, die pas in de 63e minuut zijn opwachting zou maken, en zonder de Nederlanders Bart Schenkeveld en Tonny Vilhena en aankoop Tete over een kwalitatief arm elftal te beschikken, zo zag Verweij.

Ajax slaagde er desondanks niet in afstand te nemen van de Grieken, waardoor het volgende week tijdens de return nog alle kanten op kan gaan. De ploeg van Farioli verdedigt in eigen huis een 1-0 voorsprong. De tweede ontmoeting tussen Ajax en Panathinaikos wordt gespeeld op donderdag 15 augustus, aftrap om 20.15 uur.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Pasveer praat met toptarget: ‘Hij is wat Ajax nodig heeft. Ik hoop echt dat hij komt’

Remko Pasveer hoopt een transferdoelwit van Ajax te overtuigen om deze zomer naar Amsterdam te komen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Blackie
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

goed bezig man door welke krant wordt je ook weer betaald? oja! lekker doorgaan daar goed voor je carriere. Doe valentijn de groetjes

Miesjjaa Alexander Van Alphen
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Echt he!! Die 2 zijn net augurken zoo zuur😡

ERIMIR
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Ajax wint omdat Panathinaikos geen vuist kon maken. Dit is nog niet het Ajax waar ik van kan genieten. Ik denk dat Ajax inderdaad de thuiswedstrijd met de sterkste opstelling moet beginnen.

Gusa
Link gekopieerd!
    37
    + 1
avatar

Hier staat niemand meer van te kijken natuurlijk. Als Farioli niet binnen een wedstrijd of 3 de ploeg redelijk aan het draaien heeft zal de Telegraaf met alle geweld aan zijn stoelpoten beginnen te zagen. Op dit moment moet de man met hetzelfde gemankeerde elftal als vorig jaar resultaten proberen te halen en hoe dat doet er nu even niet zoveel toe. In de details zie je genoeg vooruitgang naar mijn mening. Hopen dat Brobbey snel fit genoeg is voor de basis. Dat scheelt wel echt een slok op een borrel.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Ik lees niet uit het artikel dat er aan stoelpoten van de trainer wordt gezaagd. De vraag werd alleen gesteld of het beter was geweest om eerder Berghuis, Brobbey en Traore in te zetten. Met die conclusie ben ik het wel mee eens.

Gusa
Link gekopieerd!
    30
    + 1
avatar

Ik zei ook niet dat er nu al gezaagd wordt, maar deed een voorspelling. Ik denk niet dat het beter was geweest om Brobbey en Traoré eerder te brengen. Fitheid kun je niet forceren en vooral bij Brobbey is gebleken dat het heel akelig uit kan pakken als je hem toch te snel teveel minuten laat maken. Ik hoop wel dat dat echt een keer beter gaat worden bij hem. Hij heeft vorig seizoen geen moment 90 minuten kunnen spelen voor zover ik me kan herinneren.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Ok, heldere uitleg.

Kramer
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Verweij.. Telegraaf. Dat mensen uberhaupt nog berichten van die figuren lezen en alles maar kopiëren.

Kenneth Vd Kieboom
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Aldus Kramer, die het artikel gelezen heeft.

Lorenzo Chiquita
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Even simpel gezegd is 0-1 een prima uitslag, dat is data, thuis nog ff winnen en gewoon positief vooruitkijken nu.

LeidsepleinMartinitoren
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Vond het een zeer matige wedstrijd tegen een zwakke tegenstander. Nu moet ik natuurlijk zeggen dat we ook nog vastzitten aan de rommel van Misinlat. Meer jeugdspelers brengen lijkt me dan ook een goede optie.

The all blacks
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Als hij met Brobbey begint en hij loopt een blessure op, wat zegt Verwey dan? Onervaren trainer die het nog niet goed snapt. Je moet toch wat te zeuren hebben

errol seymor
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Mike verweij moet zelf dan trainer worden als hij zoveel te zeggen heeft over andere kijk dan zelf in de spiegel en ga aan de slag

Ajeto!
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Wat verwacht Dhr Verweij van Farioli? Hij is net 6 weken trainer. De inkt onder het contract heeft nog amper tijd gehad om te drogen. Het eerste salaris is net binnen. Hij heeft net één week de selectie bij elkaar waar nog een hoop mutaties moeten plaatsvinden. Farioli doet er goed aan om lekker bij zichzelf te blijven en dat te doen waar hij succes mee denkt te gaan boeken. Rome is ook niet op één dag gebouwd... maar brandde wel in één dag af.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen