Verweij kan keuzes Farioli niet waarderen: 'Mensen betalen 40 euro, ik vind dat écht niet kunnen'

12 augustus 2024, 15:53
Foto: © Imago/De Telegraaf/Realtimes

Mike Verweij kan het niet waarderen dat Ajax-trainer Francesco Farioli zijn opstelling in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen op liefst zes posities had gewijzigd. De clubwatcher van De Telegraaf is van mening dat Farioli het niet kan maken naar de supporters, die tientallen euro’s neertellen voor een wedstrijdkaartje.

Het nieuws over de opstelling van Ajax voor het eerste competitieduel kwam zaterdagavond al naar buiten. Farioli wijzigde zijn basiself op liefst zes posities ten opzichte van de heenwedstrijd tegen Panathinaikos in de derde kwalificatieronde van de Europa League. Donderdag, vier dagen na de wedstrijd tegen sc Heerenveen, speelt Ajax de return tegen de Grieken om een plekje in de play-offs. Zijn keuzes werden waarschijnlijk gemaakt vanwege zijn obsessie voor fitheid, want hij stuurde een veredeld tweede elftal het veld in, zegt Verweij in de podcast Kick-off.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Farioli pakt het lek van Ajax aan: 'Je zou van de club moeten houden'

Devyne Rensch, Jorrel Hato, Jordan Henderson, Kian Fitz-Jim, Kenneth Taylor en Carlos Forbs begonnen tegen sc Heerenveen allemaal op de bank. Brian Brobbey en Bertrand Traoré moesten het eveneens doen met een reserverol. Verweij vindt het richting de eigen supporters niet kunnen dat Farioli zoveel belangrijke spelers en publieksfavorieten op de bank houdt. Ik hoorde ook mensen die gaan dan met twee, drie kinderen naar het stadion. Ze betalen veertig euro voor een kaartje, kopen eten en drinken, misschien nog een shirtje in de fanshop. En dan zie je Ajax 2 voetballen tegen Heerenveen. Ik vind dat écht niet kunnen.

LEES OOK: Berghuis spreekt verbazing uit over Farioli: 'Dit heb ik niet vaak meegemaakt'

Verweij had het anders aangepakt. Je kunt ook gewoon met je fitste elftal beginnen, een half uur vol gas geven en dan je sterspelers met het oog op Panathinaikos wisselen en dan rust geven. Ik vind het pokeren. Het pakt allemaal goed uit, dus hij krijgt het voordeel van de twijfel.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Grote aankoop stelt opnieuw teleur bij Ajax: één actie toont enorme vormdip

Een aankoop uit het Sven Mislintat-tijdperk kan nog steeds niet overtuigen bij Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Fulko
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Haha serieus. Die mannen van de Telegraaf moeten ook altijd wat te zeiken hebben pfff

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Wat mensen voor een abonnement op de Telegraaf betalen, dat vind ik niet kunnen.

Sticks
Link gekopieerd!
    29
    + 1
avatar

Farioli doet het voorlopig vrij goed. De aanhang heeft dat echt wel opgepikt. Die staan achter hem en niet achter Verweij.

Gusa
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Wat een dom gelul. Gaaei deed het beter dan Rensch en Godts beter dan Forbs. Taylor en Henderson speelden ook niet geweldig de laatste tijd en Hato verdient ook eens rust. Andere keuzes zijn niet altijd mindere keuzes en als supporter vind ik het alleen maar goed om een coach te zien die iedereen een kans geeft en een gevoel creëert binnen de groep dat iedereen aan spelen toekomt.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Ajax heeft geen basis- of reservespelers, maar selectiespelers. Dit houdt in dat iedere speler goed genoeg is om in de basis te beginnen. Dit is noodzakelijk om zowel in de Eredivisie als in Europese wedstrijden top te kunnen presteren.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen