Update: ‘Gewilde Wijndal heeft duidelijke voorkeur voor vervolgstap’

28 augustus 2024, 09:51
Foto: © Imago

Owen Wijndal kan rekenen op een flinke dosis interesse. Nadat dinsdagavond naar buiten kwam dat Real Valladolid en Stade Brest belangstelling hebben in de banneling van Ajax, kunnen daar met Werder Bremen, Galatasaray en Leeds United nog drie clubs aan toe worden gevoegd.

Wijndal maakte in de zomer van 2022 voor een bedrag van tien miljoen euro de overstap van AZ naar Ajax. In Amsterdam wist de linksback nooit echt te overtuigen, waardoor hij afgelopen seizoen werd verhuurd aan Royal Antwerp. Ook in de voorbereiding op het huidige seizoen wist de verdediger geen indruk te maken op nieuwe trainer Francesco Farioli, die hem terugzette naar Jong Ajax.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Derksen komt met duidelijke boodschap aan Feyenoord en Ajax na nieuws over Klassieker

Nadat de linksback werd teruggezet naar het tweede, kreeg hij de mededeling dat hij op zoek mocht gaan naar een nieuwe club. In een eerder stadium had Panathinaikos belangstelling voor de verdediger, maar hij had zelf geen trek in een stap naar Griekenland. Dinsdag kwam naar buiten dat Real Valladolid en Stade Brest ‘concreet’ zijn voor Wijndal en hem graag voor een seizoen willen huren van Ajax.

LEES OOK: ESPN weet wanneer Weghorst medisch wordt gekeurd door Ajax

Meer interesse voor Wijndal

Ajax wil Wijndal echter liever verkopen. Volgens het Algemeen Dagblad zijn ook Werder Bremen, Galatasaray en Leeds United geïnteresseerd in de verdediger, die in Amsterdam nog een contract heeft tot medio 2027. Of deze clubs bereid zijn om Wijndal definitief over te nemen, is niet duidelijk. Mocht dit geen optie zijn, staan de Amsterdammers ook open voor een tijdelijk vertrek.

Update: Wijndal spreekt voorkeur uit

Van alle clubs die belangstelling hebben voor Wijndal, ziet de verdediger zelf de stap naar Leeds United het meest zitten, zo weet Transferwatch. De Engelsen willen de linksback graag inlijven om zo snel mogelijk weer terug te keren in de Premier League. De club uit de Championship zou de meest serieuze kandidaat zijn voor de komst van Wijndal.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'We zijn met Ajax in gesprek of we de samenwerking nog wel willen verlengen'

Er komt mogelijk een einde aan een samenwerkingsverband van Ajax, dat één topspeler heeft opgeleverd.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

kib*
Link gekopieerd!
    29
    + 1
avatar

Voor Ajax en voor Wijndal is het te hopen dat dit realiteit wordt.

LCA
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Nou hoppetta, snel handelen dus!

Goku
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

2 mil is die direct weg

jurgen😎
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Real valladolid? la liga ik zou gaan. mooi transfer voor die jongen

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    31
    + 1
avatar

Ik blijf onbegrijpelijk vinden dat een speler die het zo goed deed bij AZ, er bij Ajax weinig van bakt. Ik vraag me af of dit alleen aan Wijndal ligt. Ik denk van niet.

Kramer
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Bij Antwerp was het ook niet veel en het laatste jaar bij Az was het ook ups en downs, het is toch grotendeels de instelling van die jongen.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Hahahaha. Is altijd middelmaat geweest, maar omdat ie zo Ajax fan was opgehyped in de media zoals altijd. De stille krachten als een Wieffer, de Vrij dat zijn de echte.

kib*
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

@Rudolf, je vergeet Walemark, Bullaude, Kasanwirjo, Zerrouki, Ueda, Slauer, Van den Belt allemaal stille krachten.

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

@rudolf: daarom zijn Wieffer en in een grijs verleden De Vrij ook weg, die zijn de middelmaat ontgroeid.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Deels zal het bij hem en deels zal het ook bij Ajax liggen. Bij AZ was hij goed en zelfs aanvoerder, ik denk dat zijn omgeving bij Ajax ook hebben geleid dat hij daar niet helemaal uit de verf kwam. Er is zelfs nu al aardig wat belangstelling voor hem, dus zo slecht vinden andere clubs hem kennelijk niet.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Die verdienen geen 2,5 miljoen per jaar en zeggen ook niet dat ze de beste linkerhelft van Europa zijn. @kib Oei jammer hè haha

kib*
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

@rudolf, alles bij elkaar zijn ze toch goed voor meer dan 2,5 miljoen dat hoopje spelers dat niet zegt dat zij de beste linkerhelft van Europa is, maar wel met chagrijnige koppen op de bank in De Kuip zit. Slechte beurt van Te Kloese en Slot om koste wat kost een Zerrouki bij Twente te moeten halen, oef wat is hij een slechte speler zeg, niveau PEC. En een bij Ajax aan Groningen verkochte Kasanwirjo staat nu bij de A1 ? En die verdwaalde Ueda, Feyenoord had de verkeerde Japanner gekocht, hij is geen Saito. Jammer hè arrogante Rudolf ?

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Zo kib het zit je wel hoog hè dat Wijndal niet zo goed is hè haha.

kib*
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

@rudolf, nee hoor , van mij mocht Wijndal al lang verkocht worden, maar Wijndal zit jou hoog. Jij bent de enige zwaar gefrustreerde supporter, die steeds maar elke keer je frustratie uit, wordt saai, notabene supporter van een club die totaal nog niets bewezen heeft. Ik ga met genoegen de loting zien en met veel ontspanning naar de CL-wedstrijden van je club kijken, worden afmaakpartijen.

kib*
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Wijndal is een speler die als hij naar de zin heeft en ook gewaardeerd wordt een gewilde voetballer wordt. Voorheen: Veltman, miskleun bij Ajax en nu vaste kracht bij zijn club. Wijndal gaat iedereen uitlachen.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Hahaha iedereen lacht Wijndal uit.

kib*
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

@rudolf, als jij tot iedereen behoort dan mist Wijndal niks, want rudolf is rudolf, de eeuwige Ajaxfrustraat tot Ajax binnenkort Feyenoord voetballes geeft dan verdwijnt rudolf voor enkele weken, net als tegen Willem2. Erg jammer dat de wedstrijd van zondag niet doorgaat.

baltegenmuur22
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ik woon naast de Bosuil het stadion van Antwerp,ik heb Wijndal regelmatig kunnen bekijken en ik vraag mij nog steeds af wat ik nou eigenlijk moet vinden van deze gast.ik heb hem nooit een extra kwaliteits speler gevonden.veel te nonchalant naar mijn inziens.na zijn periode bij AZ is hij volledig gestagneerd in zijn ontwikkeling vind ik.ik verbaas mij dan ook dat er dan toch nog clubs zijn die hem klaarblijkelijk nodig hebben.wat mij vooral tegen viel is dat hij vaak in de rug gepakt werd en daar nooit een antwoordt op vond.lag dat dan aan de coach,Van Bommel of was Wijndal zo koppig om dit telkens opnieuw te laten gebeuren?

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Dat leren ze in Amsterdam, dan wordt er geleden aan hoogmoedswaanzin. Daarom pas Berghuis daar ook goed. Over de paard getilde mannetjes die het liefst in Engeland spelen maar daar niet eens in de C selectie zitten.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen