Clubicoon Matthäus hekelt domme uitspraken van Bayern München over De Ligt en Tah

7 augustus 2024, 13:12   Bijgewerkt: 7 augustus 2024, 14:00
Foto: © Imago/realtimes

De communicatie van Bayern München rondom Matthijs de Ligt en Jonathan Tah kan op weinig goedkeuring rekenen bij voormalig speler Lothar Matthäus. Beide verdedigers zijn momenteel belangrijke transferdossiers bij Der Rekordmeister, maar de manier waarop de Duitse topclub het aanpakt deugt niet volgens de 150-voudig Duits international.

Bayern München wil zich dolgraag versterken met Tah en is zelfs al akkoord over de transfer. Volgens erevoorzitter Uli Hoeness moeten de Duitsers eerst verkopen, alvorens de deal beklonken kan worden. Daarom hoopt Bayern München De Ligt, die in de nadrukkelijke belangstelling staat van Manchester United, te slijten.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Romano komt met goed nieuws voor Man United: ‘Vertrouwen dat het rond gaat komen’

Dat Hoeness daar zo openlijk over communiceerde is volgens Matthäus heel dom. “Zoals Uli Hoeness Harry Kane een jaar geleden duurder maakte met zijn uitspraken over Tottenham, maakt hij nu zijn eigen spelers goedkoper met zijn publieke aankondigingen over de verkoop”, aldus de voormalig middenvelder. “De concurrentie weet het: Bayern wil of móét zelfs verkopen. Daarom wachten ze", vertelt hij in gesprek met BILD.

LEES OOK: 'Bayern München bereidt zich voor op megatransfer Oranje-international volgende zomer'

Als het aan Matthäus ligt dan trekt Bayern München de stekker uit de onderhandelingen met Bayer Leverkusen over de transfer van Tah. “Bayern heeft Tah eigenlijk niet nodig en al helemaal niet om Leverkusen te verzwakken. Op het EK zag je hoe stabiel Dayot Upamecano speelt als je hem vertrouwen geeft. Min-Jae Kim, Eric Dier en Hiroki Ito - als hij weer fit is - zijn er ook nog. Josip Stanisic kan centraal spelen en misschien blijft De Ligt ook.”

Ook Bayern-directeur Max Eberl sprak zich recentelijk over de situatie rondom De Ligt. Daarbij was de directeur geheimzinnig over de toekomst van de Nederlandse verdediger. “Toch moet je nadenken over hoe je beslist en ook hoe de jongen zich voelt. Hij is nog steeds een speler van FC Bayern. En zolang hij dat is, krijgt hij al onze steun.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Derksen: 'Dit is te gek voor woorden. Wat voor indruk krijgt de wereld van ons land?'

Johan Derksen vraagt zich af: "Wat voor indruk krijgt de wereld van ons land, met dit soort beelden?"

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen