Opmerkelijk: Mario Been hekelt ‘heel goedkoop’ gedrag van Ajax-speler tegen Panathinaikos

17 augustus 2024, 19:58
Foto: © Imago

Mario Been heeft zich zaterdagavond in het televisieprogramma De Eretribune van ESPN kritisch uitgelaten over Jordan Henderson. De analist verwijt de routinier en aanvoerder van Ajax ‘goedkoop gedrag’ tegen Panathinaikos.

Ajax bereikte afgelopen donderdag ten koste van Panathinaikos de play-offs van de Europa League. De Amsterdammers wonnen na een bloedstollende strafschoppenserie, waarin Anton Gaaei uiteindelijk de beslissende penalty benutte.

LEES OOK: Ajax officieel ‘verlost’ van eerste banneling

Artikel gaat verder onder video

Henderson onthulde na afloop in gesprek met Ziggo Sport dat Gaaei had verzocht om de beslissende strafschop te nemen en dat hij daarmee instemde, nadat Panathinaikos de voorlaatste strafschop van de serie had gemist. “Ze misten en ik zei tegen Anton: ‘Ga ervoor. Pak de glorie. Zorg dat je scoort.’ En om eerlijk te zijn is hij waarschijnlijk ook een betere penaltynemer dan ik. Hij verdient de glorie ook. Hij werkt hard, hij speelde dit weekend goed en hij is een topgozer. Hij wilde graag de kans om de wedstrijd te beslissen. Dat was belangrijk voor hem, voelde ik aan”, zei Henderson onder meer.

Been is twee dagen later opvallend kritisch op Henderson. De analist vindt dat de Engelsman zijn verantwoordelijkheid had moeten pakken en de strafschop zelf had moeten nemen in plaats van de relatief onervaren Gaaei. “Als je zoveel ervaring hebt en je hebt in de grootste competitie van de wereld gespeeld… 500 wedstrijden voor Liverpool… En dan de bal afschuiven op Gaaei, die een heel jaar lang... Nou, ik vind dat wel heel goedkoop”, verzucht Been.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ajax stuurt aan op vertrek: ‘Hij móét eigenlijk weg’

Een basisspeler van Ajax 'moet eigenlijk weg', stelt ESPN-verslaggever Cristian Willaert.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

The all blacks
Link gekopieerd!
    44
    + 1
avatar

Henderson zegt toch dat gaaei een betere strafschopnemer is dan hij. Het heeft ook niks te maken met 500 wedstrijden in de Premier League. Er zijn zat topspelers die nooit een strafschop namen.

Ton Ooms
Link gekopieerd!
    29
    + 1
avatar

Misschien is er voor Gaaie minder druk als de vorige penalty van Pan is gemist dan als deze zou zijn gescoord en hij de final penalty zou moeten nemen.

Copa
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Als je helemaal niets kan bedenken dan roep je maar wat. Zou hij de wedstrijd gezien hebben. Ik denk het niet Zou hij GELEZEN hebben wat Henderson zei? Ik weet wel zeker van niet, anders kan je ONMOGELIJK dit roepen

Sticks
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Mario Been. Hahahaha!

svl
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Deels eens met bovengenoemde reacties. Maar wat wel een feit is, is dat het een gok was van Henderson. Want wat als Gaaei de penalty gemist had? Dan viel iedereen over hem heen, omdat ie de verantwoordelijkheid niet had gepakt en het Gaaei had laten doen.

Draadnagel
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Ik denk dat veel mensen zouden hebben verwacht dat Gaaei zou missen, dus als dat was gebeurd was Henderson de hoon ten deel gevallen. Nu had ie gelijk, en krijgt Gaaei de eer. Dat is prima werk van allebei.

Vito
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Terecht btw is die Henderson ook niet iets te dik? Niet afgetraind Bergwijn hetzelfde. Berghuis wel en die zie je het verschil maken. Over Brobbey zullen we het maar niet hebben.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Volgens mij was dit een prima beslissing van Henderson en irriteert Been zich meer aan de houding van Henderson. Alsof de grote leider zelf het voetbal heeft uitgevonden

Rip visser
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Ach Mario Been, hebben ze nou geen betere analisten bij ESPN. Met zijn 010 Smile op zijn bek.

Ajacio
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Ja, als je zo (dom) lult, kun je altijd alle kanten op met alles

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen