Marco van Basten vindt dat Ajax-supporters niet tevreden kunnen zijn: 'Dat hoort niet'

15 augustus 2024, 08:07
Foto: © Rondo

Marco van Basten vindt dat men Ajax ook na een moeilijk seizoen moet benaderen als een topclub, zo stelt de oud-spits woensdagavond in de nabeschouwing op Ziggo Sport van de finale om de Super Cup tussen Real Madrid en Atalanta Bergamo. Ondanks dat Ajax moeilijke jaren achter de rug heeft, moet de club volgens Van Basten altijd van het hoogste uitgaan en niet snel tevreden zijn.

"Als je een topclub bent, moet je altijd voor het hoogste gaan. Ajax is een topclub en dat moeten ze ook blijven. Nu tevreden zijn, dat hoort niet bij een topclub", zegt Van Basten over mensen die op dit moment al tevreden zijn met wat Ajax laat zien en presteert: Ajax speelt nu voor kwalificatie voor de Europa League. Dat is niet om over naar huis te schrijven. Tot nu toe gaat het goed, maar je speelt wel op een niveau waarvan je zegt: ja, als ze dat al niet kunnen doen, gaat het met een club als Ajax wel slecht", stelt Van Basten.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Berghuis kan irritatie niet verbergen en slaat handen voor het hoofd

Duidelijk is dat Van Basten vooralsnog in ieder geval niet voorop loopt in de polonaise, als het gaat om de prestaties van Ajax. Wel vindt de analist dat het nu aardig gaat met Ajax onder leiding van Francesco Farioli en hij hoopt dat bepalende spelers er een nog sterker geheel van kunnen maken: Straks komt Brian Brobbey er misschien bij samen met Steven Bergwijn en Steven Berghuis en heb je wel weer een aardig team. Ze moeten wel in staat zijn om voetballend van achteruit te domineren. Dat is wat Ajax altijd heeft gedaan", besluit de analist.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Pijnlijk moment tussen Frank van der Lende en Bertrand Traoré op open dag Ajax

Een pijnlijk moment tijdens de open dag van Ajax. Aanvaller Bertrand Traoré zag zich genoodzaakt om presentator Frank van der Lende te corrigeren.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Jawel Marco, want het is 2024...

Sticks
Link gekopieerd!
    36
    + 1
avatar

Wie zegt dat "men" tevreden is? Volgens mij helemaal niemand. Ik denk dat ze bij Ajax blij zijn dat het enigsinds de goede kant opgaat, verder niks. Makkelijk vanalles roepen vanaf de zijlijn...

CG
Link gekopieerd!
    32
    + 1
avatar

We mogen zeker blij zijn, en dat de lek misschien gevonden is. Nu maar eerst even afwachten hoe het de komende zes wedstrijden gaat met Ajax !!!

Copa
Link gekopieerd!
    37
    + 1
avatar

Het is geen onzin wat van Basten roept. Natuurlijk moet Ajax voor het hoogste gaan, natuurlijk moeten spelers niet tevreden zijn en met een voldaan gevoel de auto instappen en huiswaarts keren. Je mag wel met een goed gevoel het veld af gaan, dat is immers direct na de wedstrijd. Maar je moet de realiteit niet uit het oog verliezen en nu komen we bij de kijkers, de toeschouwers en dat is andere koek dan hier boven beschreven De supporters mogen zeker wel tevreden zijn door het spel dat Ajax nu laat zien. Het is een verademing Spelers die er vol voor gaan. Ze weten dat de trainer een aardige vent is (zo komt hij op mij over), maar als er gewerkt moet worden, op trainingen en in wedstrijden dan eist hij volledige inzet, die hij zelf ook levert. Het MOET van twee kanten komen. Bovendien eist hij dat de spelers hun huiswerk doen, net als vroege op school.Leerling moet zijn best doen en docent moet zijn best doen oa door te motiveren Dus kenners, analisten en de andere groep die niet hiertoe hoort zoals journalisten mijn advies aan jullie is niet te bekrompen en kortzichtig denken.

MisterXx
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Volledig mee eens, ik heb mij gestoord aan het commentaar van Snijder bij Ziggo, wat een eigenwijs gelul.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen