Marciano Vink vol lof over ‘verademing’ bij Ajax: ‘Hij straalde plezier uit’

23 augustus 2024, 10:07   Bijgewerkt: 23 augustus 2024, 10:14
Foto: © ESPN/Realtimes

Marciano Vink was donderdagavond onder de indruk van Steven Berghuis. De aanvaller annex middenvelder werd door Francesco Farioli als aanvallende middenvelder neergezet tegen Jagiellonia Bialystok. Dat bleek een gouden greep, want Berghuis was de grote uitblinker in de door Ajax met 1-4 gewonnen heenwedstrijd in de play-offs van de Europa League.

Of de ruime zege van de Amsterdammers komt door het eigen goede spel of juist doordat de Poolse opponent zo slecht was? “Ik denk een combinatie van beiden", aldus Vink aan tafel bij het ESPN-programma Voetbalpraat. "Ajax speelde aanvallend gezien fris, met veel beweging. Met name in de diepte ook."

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Akpom maakt er drie, maar Nederlandse pers ziet iemand anders uitblinken bij Ajax

Vink heeft van één iemand in het bijzonder genoten. "Berghuis op de tien positie was een verademing", aldus Vink over Berghuis, die vooralsnog in de officiële wedstrijden als rechtsbuiten startte, maar nu dus achter spits Chuba Akpom speelde. “Hij straalde plezier uit. In de eerste helft liep bijna elke aanval over hem.”

LEES OOK: Poolse media zien Ajax ‘voetballes’ geven: ‘Een reus zonder genade’

“Via de zijkanten, met name aan de linkerkant met Godts, stichtte Ajax wat gevaar, al was de eindpass niet goed genoeg. Alleen Ajax speelde aanvallend wel echt fris. Alleen of dat door Jagiellonia kwam, dat ze de ruimte kregen. Of dat Ajax gewoon meer bewoog dan afgelopen zondag. Dat zal ergens in het midden liggen”, vervolgt Vink, die genoten heeft van Ajax. “Met name in de eerste helft vond ik ze echt goed voetballen. Na de goal hebben ze de wedstrijd aangepakt en aan de bal waren ze goed.”

LEES OOK: Poolse oud-voetballer gaat he-le-maal los na grote overwinning Ajax

ESPN-verslaggever Sjors Blaauw constateerde dat de creativiteit van Berghuis tegen NAC Breda ontbrak omdat hij op de bank zat. “Vandaag (donderdag, red.) speelde hij in de basis en kreeg hij de ruimte om de bal rustig klaar te leggen en om te kijken. Toen werd er ook bewogen en dan heb je iemand die de pass kan geven en de ogen heeft om dat te zien en die de tijd heeft om de pass te geven. Dat was wel echt een groot verschil omdat ze dat bij Jagiellonia niet op orde hadden”, is hij kritisch op de Poolse opponent.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Farioli roept Ajax-speler live op televisie tot de orde vanwege gedrag

Een opvallend moment in de wedstrijd tussen Jagiellonia Bialystok en Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Voetjes op de vloer houden was een hele matige tegenstander, waar van Ajax in welke vorm dan ook had moeten winnen

Sticks
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Berghuis straalde zeker plezier uit en speelde een goede wedstrijd. Komt goed tot zijn recht vanaf het middenveld en heeft overzicht en een goede voorzet of schot op doel in de benen. Hij oogt ook echt fit. Mooi voor hem en voor Ajax. Matige tegenstander of niet, je ziet dat Ajax vorderingen maakt en dat geeft mensen weer een positief gevoel. Meer diepte, meer aanvallende impulsen. Farioli moet nu gaan werken aan vaste basisspelers. Ben ook heel benieuwd naar die Rugani.

kib*
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Zou die Berghuis nu eindelijk happy met zijn overgang naar Ajax zijn ? Zo maar een vraag.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen