Manschot moet het ontgelden na ‘erg zwak optreden’: ‘Wat een ongelooflijke clown’

4 augustus 2024, 20:04
Foto: © ESPN

Scheidsrechter Jeroen Manschot is zondagavond de gebeten hond bij het duel tussen PSV en Feyenoord in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. De arbiter nam in de tweede helft enkele dubieuze beslissingen en krijgt flink wat kritiek op X.

Volg de strijd om de Johan Cruijff Schaal tussen PSV en Feyenoord in ons liveverslag!

Artikel gaat verder onder video

Het begon al met het feit dat Manschot Feyenoord-doelman Timon Wellenreuther niet bestrafte met een tweede gele kaart na zijn overtreding op PSV’er Guus Til. Collega-doelman Walter Benitez kreeg aan het begin van de tweede helft wel een gele kaart voor een soortgelijke overtreding op Santiago Giménez. Had de Duitse keeper de kaart wel gekregen van de arbiter, dan had hij het veld met twee gele kaarten moeten verlaten.

LEES OOK: Feyenoord-fans zingen kwetsend spreekkoor na wissel Noa Lang

Vervolgens haalde Manschot wel een gele kaart tevoorschijn voor Feyenoord-aanvaller Ayase Ueda, die met een hoofdblessure op de grond lag. De scheidsrechter legde het spel stil en maakte vervolgens het gebaar voor een blessurebehandeling. De Japanner stond vervolgens vliegensvlug op, omdat het leek alsof hij niet zoveel last had waarna hij bestraft werd door Manschot.

LEES OOK: Timon Wellenreuther direct bestraft door nieuwe regel KNVB

Dit laatste voorval schoot velen op X in het verkeerde keelschat. “Wat een ongelooflijke clown is die Manschot toch”, wordt er gepost. “Manschot maakt er een teringzooitje van”, plaatst een ander. Tijdens de analyse in de rust van het duel was ESPN-analist Kenneth Perez ook al uiterst kritisch op Manschot.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Feyenoord-fans zien één lichtpunt tegen Benfica: ‘Misdaad als hij op de bank belandt’

Feyenoord speelde een overwegend kansloze oefenwedstrijd tegen Benfica, maar de supporters van de club zagen wel één lichtpunt.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Wat een aanfluiting. Vanuit beide kant drama. Oja regel is alleen aanvoerder mag praten maar als iemand anders het doet kijken we 99% van de tijd weg. Soms wel geel dan voor hetzelfde weer niet. Denk dat iemand zonder voetbalkennis zelfs een betere scheidsrechter geweest zou zijn

Neutraaltje
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Iedereen mag communiceren met de scheids maar op normale manier dus eerst je kennis bij laten schaven en daarna een oordeel vellen. Zeker een vrouw weer zonder kennis van zaken

FROIO
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Zo'n gele kaart voor protesteren of praten tegen de scheids creëert uiteraard een nieuwe lastige situatie. Het haalt de passie eruit want je moet met de rem erop gaan spelen om een tweede kaart te voorkomen. Vooral voor een keeper heel vervelend lijkt me. Geel is dus best wel een straf en ik vraag me af of dat wel echt in verhouding staat met het vergrijp als het over praten/protesteren tegen de scheids gaat. Praten, geel! Een harde tackle, ook geel! Twee totaal verschillende zwaarten van vergrijp maar met hetzelfde gevolg. Dan krijg je dus dit soort situaties waarin een scheids vastloopt omdat hij helemaal niet iemand van het veld wil sturen waarna de verhoudingen scheef gaan lopen met de nodige commentaren tot gevolg. Misschien moeten ze blauwe kaarten invoeren voor protesteren/praten tegen de scheids. Twee keer blauw is geel.

Neutraaltje
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Heel goede oplossing voor dit probleem. Overigens die tot Nederland genaturaliseerde Deen Perez die commentaar geeft alsof hij een keer ruzie heeft gehad met Manschot moet eens objectief zijn met zn commentaar. Hij die een assistent scheidsrechter Nicky Siebert een Kanker neger noemt en dan aangenomen wordt door ESPN ( Amerikaanse tv maatschappij) gaat oordelen vellen over scheidsrechter en arbitrage over het algemeen? Overigens kent hij de regels niet want a s woensdag worden de commentatoren bijgepraat bij de KNVB en wie ontbreekt er dan? Juist de klojo Perez want hij heeft weer ergens iets waar hij zn zakken mee kan vullen en vergeet dit dan ook nog door te geven aan de belasting.

boyke
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Perez moet per direct van de buis, is niet objectief en geeft vele de schuld en zelf die altijd belabberd gevoetbald heeft geeft hier de nodige commentaren die een kleuter wel beter doet. Wat een dwaas is dat zeg en die heeft dan ooit voetbalschoenen aan gehad.

Ronald Van Der Elburg
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Hij had teze ook minimaal geel.moeten geven bij overtreding sliding op gimenes. Ik zag geen balcontact wat de commentator zei.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen